Ekonomi Konut almanın püf noktaları

Konut almanın püf noktaları

Paylaş
Konut almanın püf noktaları

Sungurlu, satın alma sürecinde kişisel ihtiyaçlardan altyapı ve kaliteye, Tapu durumundan Finansman yöntemine kadar birçok faktörün göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekti.

KİŞİSEL TERCİHLER ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Sabit getirili Yatırım araçlarının daha az kazandırdığı bugünlerde tek haneye inen Konut kredisi faizlerinin hem yatırımcıların hem de kiracıların dikkatini Konut satın almaya çevirdiğini belirten Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, satın alma öncesi dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. Konut satın almada dikkat edilmesi gereken ilk faktörün kişisel ihtiyaç ve tercihler olduğunu söyleyen Sungurlu, ‘Alınacak evde oturulacaksa sosyal yaşam beklentisi, işyerine olan uzaklık ve Ulaşım olanaklarının yanı sıra yakınlarda bir Okul olup olmadığı önemli’ dedi.konuthaberleri.com

Ev krediniz hazır mı kendinizi sağlama alın

Alım kararının Finansman yöntemi de püf noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Sungurlu, ‘Peşin ödenecek veKredi alınacak tutar gibi parasal konuların önceden belirlenmesi gerekir. Hatta bankalara ön başvuru yapılarakKredi alınabilecek miktar önceden belirlenebilir. Zira bazen planlanan ve alınabilen kredi miktarı birbirinden farklı olabiliyor. bankalar kredi vermeden önce evin değeri için uzman incelemesi yaptırır. Banka tarafından belirlenen konut bedelinin en az yüzde 25′inin peşinat olarak ödenmesi gerektiği de unutulmamalı’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Boş mu, dolu mu? BAKIN

Yatırım amaçlı alınacak olsa da satın alınacak konutta hâlihazırda Ev sahibi ya da kiracının oturuyor olmasının da dikkat edilmesi gereken konular arasında yer aldığını hatırlatan Sungurlu, ‘Ev sahibi oturuyorsa, evi ne kadar zamanda boşaltacağı, Kiracı varsa, mevcut Kira sözleşmesinin ne kadar süresinin kaldığı gibi konular değerlendirilmeli’ dedi. Konut satın alma sürecindeki en önemli konulardan birinin de Tapu durumu olduğunu kaydeden Sungurlu, ‘Özellikle kredi kullanarak konut alınacaksa, evin tapu durumu daha çok önem kazanır. Bu konulara özellikle dikkat edilmeli’ ifadelerini kullandı.

Emlak Güncel.