Gündem Konuşma uzayınca koro üyeleri oturdu

Konuşma uzayınca koro üyeleri oturdu

Paylaş
Konuşma uzayınca koro üyeleri oturdu

Sivas'ta görev yapan başarılı Devlet Demir Yolları(TCDD) çalışanlarına yönelik ödül töreninde, ayak durmaktan yorulan koro üyeleri çareyi oturmakta buldu

Konser için ayakta bekleyen TCDD korosu, protokol konuşmalarının uzaması üzerine sahneye oturdu. TCDD’nin, Sivas’ta yaptığı yol yenileme çalışmalarında 222 bin 734 metrelik demiryolunu yenileyerek rekor kıran personel ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Üniversitesi’ndeki ödül törenine, Vali Ali Kolat, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman katıldı. Törende TCDD halk oyunları ekibi gösteri sundu. Ardından sahneye TCDD Korosu çıktı. Sivas’a özgü eserler seslendiren koronun konserine protokol konuşmaları nedeniyle bir süre ara verildi.

Bu esnada koroda görevli personellerinde sahneden indirilmeyerek beklemeleri istendi. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, kendilerini maraton koşucularına benzeterek yaptıkları çalışmaları anlattı.

Son 8 yılda tempolu bir çalışma içinde olduklarını belirten Karaman, "154 yıl atıl kalmış, pas tutmuş tekerleği döndüren demiryolcular, yeni demiryolu çağına yakışır bir demiryolu yaratmak için var gücüyle çalışıyor" dedi. Karaman, 8 yıllık dönemde, 80 yeni proje ürettiklerini belirterek, "154 yıldır el değmemiş yolları onardık. İleri demiryolu sanayimize bacalar kazandırdık. Raydan hızlı tren fabrikalarına makastan traverse kadar ihtiyacımız olan malzemelerin ülkemizde üretilmesi konusunda önemli mesafeler aldık.

Haberin Devamı

Bu kapsamda da kentlerimizin yüzünü güldürmeye adayız" dedi. Karaman, Cumhuriyet’in 100’ncü yılı olan 2023 yılına kadar 10 bin kilometre yeni yüksek hızlı tren, 5 bin kilometre konvansiyonel yeni hat inşaa etmeyi hedeflediklerini vurguladı. Ulaştırma Bakanlığı Müşteşarı Habip Soluk, ulaşım dışında da hizmetler verdiklerini belirterek, ’Bunlardan biri de Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalar. Bu kapsamda 21 bin okulumuza bilgi teknolojileri sınıfları yaptık. 40 bin okulumuzda kullanılan internet ücretlerini de Ulaştırma Bakanlığı olarak biz ödüyoruz.

AYAKTA DURMAYA DAYANAMADILAR

Türkiye’de tüm haklımızın kullanması ve yararlanması için ücretsiz kamu internet evleri kurduk. Bu hizmetlerimiz devam ediyor" dedi. Yaklaşık 1 saat kürsüde kalan Soluk’un yaptığı uzun konuşma nedeniyle sahnede ayakta beklemek durumunda kalan TCDD korosu zor anlar yaşadı. Uzun süre ayakta beklemekten yorulan koro üyeleri çareyi sahneye oturmakta buldu.

Haberin Devamı

Sahnedeki basamaklara oturarak Soluk’un konuşmasının bitmesini bekleyen koro üyelerine görevliler tarafından su dağıtıldı. TCDD korosu, Soluk’un konuşmasını tamamlamasının ardından şarkılarına devam etti. Program sonunda ise başarılı TCDD çalışanlarına teşekkür belgesi ve ödül verildi.

Hilal ÖZDEMİR/SİVAS, (DHA)