Gündem "Kontörcüler" dekanı dolandırdı

"Kontörcüler" dekanı dolandırdı

Paylaş
"Kontörcüler" dekanı dolandırdı

"Kontörcüler" dekanı dolandırdı

Çorum'da Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Abdulkadir Şatıroğlu'nu, kendini polis olarak tanıtıp arayan bir kişi "Hattınız terör örgütü tarafından ele geçirilmiş. Bize kontör göndermeniz gerekiyor" dedi. Ardından da "Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelip görüşmemiz gerekli" diyen dolandırıcılara 4 bin 250 gönderen Prof.Dr.Şatıroğlu, dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Olay geçen Çarşamba günü meydana geldi. Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Abdulkadir Şatıroğlu, akıllara durgunluk veren dolandırıcılık olayının kurbanı oldu. İddiaya göre dekanlıktaki makamında bulunduğu sırada cep telefonundan bir kişi kendisini aradı. Polis olarak tanıtan ve bir operasyon yürüttüklerini belirten dolandırıcı, "Hattınız terör örgütü tarafından ele geçirilmiş. Bize kontör göndermeniz gerekiyor" diyerek Prof.Dr.Şatıroğlu'ndan kontör istedi. Dolandırıcılara 17 adet 250 kontör gönderen Prof.Dr.Şatıroğlu'nu, aynı gün kendisini Amasya Cumhuriyet Başsavcısı olarak tanıtan bir kişi daha aradı. "Hattınız terör örgütü tarafından ele geçirilmiş, görüşmemiz gerekli" diyerek dekanı Amasya'ya çağırdı.

Haberin Devamı

Kendi otomobiliyle Amasya'ya giden Prof.Dr.Şatıroğlu'nun aniden ortadan kaybolması üzerine mesai arkadaşları endişelendi. Telefonla ulaşamadıkları dekanın başına birşey gelmesinden endişe eden arkadaşları durumu durumu polise bildirdi.

MOBESE kameralarından takip edilen Prof.Dr.Abdulkadir Şatıroğlu, Amasya'ya giriş yaparken polis tarafından durduruldu. Başsavcının kendisini çağırdığını ve onunla görüşmeye gittiğini belirten Prof.Dr.Şatıroğlu durumu ayrıntıları ile polise anlatınca dolandırıldığını öğrendi.

Çorum'a dönerek şikayetçi oldu. Prof. Dr. Şatıroğlu, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, "30 senedir yurt dışındaydım. Yaklaşık iki yıl önce Türkiye'ye döndüm.Türkiye'de bunlar oluyormuş. Bu konunun sizi ilgilendiren tarafı yok. Ben kendi araştırmamı yaparım. Bu herkesin başına gelebilir" dedi. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA