Magazin Konserini yarıda kestiler

Konserini yarıda kestiler

Paylaş
Konserini yarıda kestiler

Hayko Cepkin'in Antalya'daki konseri 'gürültü genelgesi' gerekçe gösterilerek kesildi

Antalya’da önceki gece konser veren Hayko Cepkin’in, Valiliğin ’gürültü genelgesi’ gerekçe gösterilerek gece yarısı polisler tarafından sahneden indirilmesi, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden protesto edildi.

Kendisine yönelik suçlamalara ilişkin twitter hesabından açıklama yapan Vali Ahmet Altıparmak ise konserden haberi olmadığını, çocukların üniversite sınavına gireceği gün böyle bir konser düzenlenmesini tasvip etmediğini kaydetti.

Konyaaltı Beachpark’ta 22 Haziran gecesi sahneye çıkan Hayko Cepkin’in konseri, gece yarısı polis tarafından yarıda kesildi. Antalya Valiliği’nin, ertesi gün yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) nedeniyle, sınav günleri gece yarısından sınav bitiş saatine kadar yüksek sesli müzik yayınının yasaklanmasını emrettiği genelgeyi gösteren polis, konserin sonlandırılmasını istedi. Hayko Cepkin’in sahneye geç çıkması nedeniyle konserin yarım saat daha sürmesi gerektiğini belirten organizasyon yetkilileri, polisi ikna edemedi. Konserin sonlandığının duyurulması üzerine şarkıcının hayranları büyük tepki gösterdi. Organizasyon yetkilileri ile polis arasında geçen diyaloğa kulak misafiri olan bazı kişiler ’Valilik’ kelimesini duyduktan sonra ’Vali konseri yarıda kestiriyor’ söylentisi çıkardı.

ELEŞTİRİLERE TWITTER ÜZERİNDEN YANIT VERDİ

Sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden kendisine yönelik eleştiriler üzerine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, kişisel hesabından açıklama yaptı. ’Sayın Valim sizi kınıyorum’, ’Sayın Vali sanatçı Hayko Cepkin’i sahneden indirdiğiniz, inmezse elektrikleri keseceğiniz söyleniyor, doğru mudur?’ gibi mesajlar üzerine Vali Altıparmak, şu karşılığı verdi: "Öncelikle yüzbinlerce ailenin ve gencin hayatı için dönüm noktası olan böyle bir günde konser düzenleyenleri kınıyorum. Sonra da konseri iptal edip ’Vali bey, sahneden indirin yoksa...’ diye talimat verdi diyenleri kınıyorum. Antalya Valisi olarak böyle bir konserden haberim yok. Ve asla da öyle bir talimatım olmadı. Hayko’nun konserinden dahi haberim yok. Konuyu öğreneceğim. Haberdar olmadığım bir konserle ilgili, yazdığınız bu cümleleri hangi aileye ve eğitime borçlu olduğunuzu merak ettim?"

Haberin Devamı



ORGANİZASYON ŞİRKETİ: CEPKİN ÇOK SİNİRLENDİ

Antalya’da geçen cuma gecesi yapılan ve polisin ertesi gün yapılacak üniversite sınavı nedeniyle saat 24.00’de sonlandırdığı Hayko Cepkin konseriyle ilgili organizasyon şirketi yetkilileri de açıklama yaptı. Şirket yetkilileri, programda yarım saate varan sarkma olduğunu, bu nedenle son sanatçı Cepkin’in, sahneye yarım saat gecikmeli çıktığını anlattı. Saat 00.10’da polisin konser alanına geldiğini belirten yetkililer, şunları söyledi:

"Polisler konseri sonlandırmamızı istedi. Konserde son parçalara gelinmişti. Biz de sahnedeki Hayko Cepkin’e bunu ilettik. Bunun üzerine çok sinirlenen sanatçı, ’Biz terörist miyiz, burada sanat yapıyoruz. Vali konserin sonlandırılmasını istemiş, ben onlar adına sizlerden özür diliyorum’ dedikten sonra mikrofonu sahneye fırlattı ve ardından konser alanını terk etti. Vali’nin konseri sonlandırmamızı istediğine yönelik bir bilgi gelmedi bize. Polis 10 dakkikalık bir opsiyonla bu işi çözebilirdi, ama inisiyatif kullanmadılar. Ayrıca konserin yapıldığı alan eğlence merkezi. Çevresinde, yakınında herhangi bir okul, yaşam alanı söz konusu değil."

Haberin Devamı