Dünya Kongre üyelerinden Obama'ya 'Suriye' uyarısı

Kongre üyelerinden Obama'ya 'Suriye' uyarısı

Paylaş
Kongre üyelerinden Obama'ya 'Suriye' uyarısı

ABD Temsilciler Meclisi'nin 33 üyesi, Başkan Barack Obama'ya bir mektup göndererek 'ABD'ye yönelik doğrudan bir tehdit ve Kongre'nin ön kararı olmadan silahlı kuvvetlerin Suriye'de kullanılması, Anayasa'da açık bir şekilde belirlenen güçler ayrılığının ihlali olur' uyarısında bulundu

Mektupta, Obama’ya hitaben “Suriye’ye askeri müdahalenin zorunlu olduğunu düşünüyorsanız Kongre, talebiniz üzerine tekrar toplanabilir. Biz, çalışmaları yeniden başlatmaya, mevcut delilleri gözden geçirmeye ve ABD’nin hızlı bir şekilde tırmanan Suriye krizine dahil olması kararının sorumluluk yükünü paylaşmaya hazırız.” ifadesi yer aldı.

DEMOKRATLAR DA İMZALADI


Belge, Cumhuriyetçiler dışında en az 6 Demokrat tarafından imzalandı.

Temsilciler Meclisi’nin eski başkanı Cumhuriyetçi Newt Gingrich, CNN’e demecinde, ABD’nin Suriye çatışmasına doğrudan müdahale etmemesi gerektiğini vurguladı.

'BU İÇ SAVAŞ BİZİM SAVAŞIMIZ OLAMAZ'

Gingrich, “Ne kadar korkunç olursa olsun bu iç savaş, bizim savaşımız olamaz sonucuna vardık. Bombalama bunu değiştirmez. Peki, ya sonra ne olacak? Suriye’de her iki taraf da kötü. Bir tarafı acımasız bir diktatör temsil ederken diğer tarafı İslamcılar ve teröristler destekliyor. Sonuncular, zaten çok tehlikeli ve iktidara gelme fırsatını yakalarlarsa vahşice hareket ederler” yorumunda bulundu.

RUSYA'NIN SESİ RADYOSU

Haberin Devamı