Gündem Komutanlığın bahçesindeki Türk Bayrağı'nı indirdiler

Komutanlığın bahçesindeki Türk Bayrağı'nı indirdiler

Paylaş
Komutanlığın bahçesindeki Türk Bayrağı'nı indirdiler

Diyarbakır Lice'de yolu trafiğe kapatan grupla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölen Ramazan Baran'ın dünkü cenazesinden sonra olaylar çıkmıştı. Bu sırada yüzleri kapalı grupta yer alan bir kişinin, Diyarbakır'da 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın duvarından atlayarak kışla içindeki Türk Bayrağı'nı indirirken çekilen görüntüleri ortaya çıktı

Ramazan Baran'ın cenaze töreninin ardından bir grup, kepenklerin kapalı olduğu merkez Bağlar İlçesi'nde Göçmenler Caddesi üzerinde barikatlar kurdu, yolu trafiğe kapattı.

Haberin Devamı

Grup, gelen polise molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı.

Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Göstericiler daha sonra 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın arka kapısının olduğu bölgede duvardan atlayarak kışla içinde direkte asılı bulunan Türk Bayrağı'nı indirdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre;

Bölgedeki askeri yetkililer, bayrağın indirilmesi olayının doğru olduğunu belirtirken, bayrağı indirenin 14-15 yaşlarında bir çocuk olduğunun tahmin edilmesi nedeniyle, müdahale edilmediğini açıkladılar.

İKİ EL UYARI ATEŞİ

Yetkililer, olayın nasıl meydana geldiğini şöyle anlattılar: "Ramazan Baran'ın cenazesinin kaldırılması esnasında, askeri lojmanlar bölgesinden geçerken yüzü maskeli bir kişi, bayrak direğine tırmanmış.

Haberin Devamı

Ancak bu kişinin 18 yaş altı, 14-15 yaşlarında bir çocuk olması nedeniyle ateş edilmek istenmemiş.

Sadece iki el uyarı ateşi açılmış. Askerler o sırada yoğun taşa maruz bırakılmış, bayrağı indiren göstericiye çocuk olması nedeniyle hassasiyet gösterilmiş ve müdahalede bulunulmamış.''

hürriyet