Gündem Komşuların 'balık' savaşı: 3 ölü

Komşuların 'balık' savaşı: 3 ölü

Paylaş
Komşuların 'balık' savaşı: 3 ölü

Afyon'un Çay ilçesinde, evlerinin yanındaki gölden balık tutarak geçimini sağlayan iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Olay dün saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Çay ilçesine bağlı Karamık beldesinde, evlerinin yanında bulunan Karamık Gölü'nden balık ve sülük tutarak geçimlerini sağlayan Akın ve Çavuş aileleri, avlanma yasağı devam etmesine rağmen dün akşam da balık avına çıktı.

Çavuş ve Akın aileleri, bir süre sonra, 'Sen ağı buraya atacaksın, burada ben tutacağım' diye balık tutma yeri nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine aile fertleri, yanlarında getirdikleri av tüfeklerini gölün ortasında birbirlerine doğrulttu. Her iki tarafın da ateş açması sonucu ortalık kan gölüne döndü.

Haberin Devamı

SÜRÜNEREK TELEFONLA HABER VERDİ

36 yaşındaki Ali Çavuş vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalar nedeniyle olay yerinde hayatını kaybederken, 51 yaşındaki Gazi Akın ile yeğeni 39 yaşındaki Mehmet Akın ve 38 yaşındaki Tahsin Çavuş ağır yaralandı.

Tahsin Çavuş, yaralarına rağmen teknenin içinde sürünerek telefonuna ulaşmayı başardı. Olayı önce yakınlarına, sonra 112 Acil Servis'e bildiren Tahsin Çavuş, gelen sağlık ekibi tarafından Bolvadin Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Hayati tehlikesi devam eden Çavuş’un göğsünden çok sayıda saçma çıkarıldığı belirtildi.

Ambulansla birlikte olay yerine ulaşan diğer aileden Uğur Akın ise kayığıyla yaralı Gazi Akın ve Mehmet Akın'ı göl kıyısına çıkardı. Ambulansla ağır yaralı olarak Çay Devlet Hastanesi’ne götürülen Gazi Akın ile yeğeni Mehmet Akın, müdahaleye rağmen yaşamlarını yitirdi. Olay yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri ise iki aileden kavgaya karıştıkları belirlenen 7 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

15 GÜNDÜR KAVGA EDİYORLARDI

Gölün kenarında yan yana evleri bulunan iki ailenin geçimlerini sağladıkları göle yabancı hiç kimseyi yaklaştırmadığı, uzun zamandan beri kendi aralarında da anlaşmazlık yaşadıkları belirtildi. Ailelerin son 15 gündür ise 'Burası bizim alanımız' diyerek sık sık birbirleriyle kavga ettikleri kaydedildi.

Karamık beldesinde daha önce cinayetle biten husumet ve kan davası olmadığını anlatan Karamık Belediye Başkanı Ak Partili Arif Durmaz, beldede ilk kez böyle bir olay yaşandığını söyledi. Durmaz, "Olay 'Sen ağı buraya atacaksın, burada ben tutacağım' tartışmasından çıktı. Yani olmayacak bir şeyden çok üzücü bir olay gerçekleşti. Hepimiz şu anda üzgünüz. İki ailenin de başları sağolsun. Emniyet güçlerimiz sabaha kadar av yasağı uygulamaya çalışıyor" diye konuştu.

Ölenlerin cesetleri, otopsi yapılmak üzere bugün Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Otopsilerin ardından cenazeler, Karamık beldesinde toprağa verilecek.

Muzaffer NAL- Onur BAYRAM/ÇAY (Afyonkarahisar), (DHA)

Haberin Devamı