Gündem Kolombiyalı iki kardeş 'mecburen' sünnet oldu

Kolombiyalı iki kardeş 'mecburen' sünnet oldu

Paylaş
Kolombiyalı iki kardeş 'mecburen' sünnet oldu

Cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon nedeniyle penis kanserine yakalanma riski yüksek olan Kolombiya uyruklu 33 ve 40 yaşlarındaki iki kardeş, Konya'da sünnet edildi.

Edinilen bilgiye göre, Hollanda’da yaşayan ve Kolombiya uyruklu olan Rafeal Sanchez Rıvera’ya (33) cinsel yolla bulaşan HPV (genital siğil) hastalığı teşhisi konuldu.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Sanchez Rıvera, Hollanda’da tanıştığı Konyalı arkadaşına durumu anlattıktan hemen sonra Türkiye’de tedavi olmaya karar verdi. Sanchez Rıvera, kardeşi Alex (40) ile Konya’ya gelerek Özel Farabi Hastanesine başvurdu.

Kardeşiyle aynı şikayetleri bulunan Alex Sanchez Rıvera’ya da aynı teşhis konulunca, iki kardeş de sünnet edildi.

Operasyonu gerçekleştiren Özel Farabi Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Özgür Oruç, hastanede yaptığı açıklamada, "Hastaların sünnet derisindeki virüsü, sünnet ederek penisten arındırdık. Çünkü sünnet olan kişide bu kansere yakalanma riski neredeyse hiç yok. Sünnetin bu yolla bulaşan hastalıkları azalttığı bariz şekilde ortadadır. Hastalarımıza durumu anlattık. Onlar da kabul etti. Bu hastalıklardan en emniyetli korunma yöntemi sünnettir. Şimdi hastalarımızın sağlık durumu gayet iyi" dedi.

Haberin Devamı

Oruç, penislerinde virüs ve enfeksiyon olan iki kardeşin de sünnet edilmemeleri halinde penis kanserine yakalanma risklerinin oldukça yüksek olduğunu kaydetti.

Rafeal ve Alex Sanchez Rıvera kardeşler, durumun kendilerine anlatılması üzerine sağlıkları için sünnet olmayı kabul ettiklerini belirtti.