Gündem Kocasını şeytani planla öldürttü

Kocasını şeytani planla öldürttü

Paylaş
Kocasını şeytani planla öldürttü

Hakkari'de eşini 'Beni döven ağabeyim' diye tanıttığı sevgilisi 23 yaşındaki Keşfettin Öveç'e öldürttüğü öne sürülen Keriman İnan ve sevgilisi tutuklandı

Hakkari’de oturan amca çocukları Keriman ile Recep birbirlerini severek 7 yıl önce evlendi. Recep İnan’ın korucu olan babası Şemdinli’de teröristlerle çıkan çatışmada şehit düştü.

Bunun üzerine şehit yakını olan Recep İnan, Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nde işe başladı. Eşi ve 1 çocuğunu alarak Erzurum’a gelen Recep İnan, Muratpaşa Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’nde Emniyet Müdürlüğü’ne 100 metre uzaklıktaki apartmanda yaşamaya başlarken çiftin Erzurum’da 3 çocuğu daha oldu.

Recep-Keriman İnan çifti geçen yaz aylarında Hakkari’ye tatile gitti. Burada tanıştığı Keşfettin Öveç ile görüşmeye başlayan Keriman İnan, Erzurum’a döndükten sonra da kendisini ’Aysel’ olarak tanıtarak, mesajlaşmayı sürdürdü.

Başkasına ait bir güzel bir kadın fotoğrafı gönderen Keriman İnan, 6 ay boyunca Öveç’e aşk sözcüklerinin yer aldığı mesajlar gönderdi.

"AĞABEYİM BENİ DÖVÜYOR"

Hakkari’deki sevgilisiyle sık mesajlaşan ve telefonla görüşen Keriman İnan, geçen hafta Keşfettin Öveç’e "Ağabeyim beni çok dövüyor, gel onu öldür" diyerek Erzurum’a çağırdı.

Telefon konuşmasında sevgilisine "Ben ağabeyim uyuduğu zaman seni eve çağıracağım, o zaman gelirsin. kapıyı sana Hakkari’de tanıştığın Keriman açacak" dedi.

MUTFAKTAN BIÇAĞI VERDİ

Keriman İnan, 9 Ocak çarşamba günü eşi Recep İnan’ın uyumasını bekledi. Keriman İnan, iddiaya göre saat 23.30 sıralarında Keşfettin Öveç’i eve çağırırken, ona mutfaktan aldığı bıçağı verdi.

UYURKEN 23 YERİNDEN BIÇAKLADI

Öveç, Recep İnan’ın uyuduğu odada 23 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Keşfettin Öveç, üzerine kan sıçrarken, öldürdüğü adamın kıyafetlerini giyerek evden ayrılırken Keriman İnan, bıçağı sakladı.

Aldığı bıçak darbeleri sonucu sürünerek odadan çıkan Recep İnan’ın sesine uyanan 6 yaşındaki kızı Deniz’in feryatları üzerine Keriman İnan, komşularını çağırarak eşinin yaralı olduğunu söyledi. Ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Recep İnan kurtarılamadı.

6 SAAT SORGUDA KALDI

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Keriman İnan’ı sorguya aldı. Yaklaşık 6 saat ifadesi alınan Keriman İnan, eşini Hakkari’den gelen sevgilisi Keşfettin’in öldürdüğünü itiraf etti.

İnan, sevgilisinin cep telefonu numarasını polise vererek Ağrı’da yakalanmasını sağladı. Erzurum’a getirilen Keşfettin Öveç, sorgusunun ardından adliyeye sevkedildi.

İKİSİ DE TUTUKLANDI

Savcılıkta ifade veren Keşfetin Öveç, Keriman’ı ’Aysel’ olarak tanıdığını ve evli olduğunu bilmediğini söyledi. Keşfetin Öveç, öldürdüğü kişinin sevgilisi Aysel’in ağabeyi olduğunu bildiğini söyledi.

Suçunu itiraf eden Keriman İnan ifadesi boyunca 1,5 yaşındaki oğlu Yusuf’u sorarak eşini çok sevdiğini söyledi. Psikolog nezaretinde Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası’ndan getirilen 6 yaşındaki Deniz İnan, savcıya babasını kanlar içinde gördüğünü bildirdi.

"ANNEM SÜREKLİ BAŞKALARIYLA KONUŞUYORDU"

Deniz, "Annem sürekli telefonla başkalarıyla konuşuyordu. Babam da buna kızarak dövüyordu" dedi. Savcılık tarafından nöbetçi 2’nci Sulh Ceza’ya sevkedilen Keriman İnan ve Keşfettin Öveç tutuklandı.

Yakınları tarafından cenazesi alınan Recep İnan, memleketi Hakkari’de toprağa, dört çocuk ise Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası’na verildi.

Hümeyra PARDELİ/DHA

2