Gündem Kocaoğlu'ndan protestolara sert tepki

Kocaoğlu'ndan protestolara sert tepki

Paylaş
Kocaoğlu'ndan protestolara sert tepki

İzmir Enternasyonel Fuarı'nın bu akşam yapılan 82'inci açılış töreni protestolarla başladı. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'ndaki törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katıldı. Ancak önceki yıllarda olduğu gibi yine CHP ve Ak Partililer arasında gerginlik çıktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasını yapmak üzere sahneye geldiği sırada “İzmir azizdir aziz kalacak” şeklinde sloganla atıldı.

Haberin Devamı

Kocaoğlu açılış törenindeki konuşmasında yükselen protesto tezahüratlarına tepki göstererek şöyle konuştu:

“Bu fuar ne şu partinin ne bu partinin ne onun ne bunu çiftliği değildir. Herkes ne yaptığını bilsin. Bu fuar Ulu Önderimizin bize mirasıdır. Lütfen herkes kendini bilsin. Burası siyasi arena değil.

Burada 60 tane ülkede gelen konuk var. Genel başkanlara, bakanlara belediye başkanlarına kimseye saygı göstermiyorsunuz. Yabancı konuklara saygı gösterin.
Bana ikinci defa bu konuşmayı yaptırıyorsunuz. Ben herkesten ve muhataplarımdan özür dileyerek sözlerime başlamak istiyorum.

Bu üç oldu bunu herkes iyi bilsin. Dördüncüsü olmayacak. Buna kim sebep olduysa kafasının kılcal damarlarına kadar yazsın… Böyle şey olmaz.”

Haberin Devamı