Spor Kocaman ve Sağlam 8. kez

Kocaman ve Sağlam 8. kez

Paylaş
Kocaman ve Sağlam 8. kez

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam 8. kez karşı karşıya gelecekler

Spor Toto Süper Ligi’nin 10’uncu haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Fenerbahçe’yi konuk edecek olan Bursaspor’da hazırlıklar sürüyor.

Geçen sezon şampiyon olarak Türk futbolunda bir devrim yaratan ve başarısına bu sezon da devam eden yeşil beyazlı ekip 23 puanla ligin zirvesinde yer alırken, Fenerbahçe ise 6 puan geriden Bursaspor’u takip ediyor.

Zirveyi yakından ilgilendiren Fenerbahçe-Bursaspor maçı aynı zamanda Ertuğrul Sağlam ve Aykut Kocaman’ın da taktik savaşına dönüşecek. Futbolculuk dönemlerinde birçok kez karşılaşan ikili, teknik direktör olarak ise şu ana kadar 7 kez karşı karşıya geldi.

Bu maçlarda Ertuğrul Sağlam’ın, Aykut Kocaman’a karşı bariz üstünlüğü bulunuyor. Samsunspor, Kayserispor ve Bursaspor’un başındayken Kocaman’ı dize getirmeyi başaran Sağlam, meslektaşına sadece 1 kez boyun eğdi.

İLK RANDEVU 2004-05 SEZONUNDA

İki genç teknik adamın ilk karşılaşması 2004-05 sezonunda oldu. O dönem Samsunspor’u çalıştıran Sağlam, Aykut Kocamanlı Malatyaspor’u deplasmanda 2-1 mağlup etmişti.

2005-06’da her iki genç çalıştırıcı da bir kez sahadan gülerek ayrılırken, 2006-07’de iki maç ise beraberlikle sonuçlanmıştı.

Bir sonraki sezon Beşiktaş ve Ankaraspor’un başında bulunan ikili yenişemezken, Ertuğrul Sağlam Bursaspor’un başında Aykut Kocaman’ın çalıştırdığı Ankaraspor’u 2008-09 sezonunda 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

Emre KOŞAK/BURSA (DHA)

Haberin Devamı