Spor Kocaman: Şampiyonluk umudumuz arttı

Kocaman: Şampiyonluk umudumuz arttı

Paylaş
Kocaman: Şampiyonluk umudumuz arttı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, derbi maçta Beşiktaş karşısında aldıkları galibiyetin şampiyonluk yarışında umutlarını artırdığını söyledi

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren ve soruları yanıtlayan Kocaman, Dinamo Kiev karşısında aldığı mağlubiyetin ardından Beşiktaş için kurtuluş maçı olarak görünen derbiye bu duyguların damgasını vurduğunu ifade etti.

"HAKEM BEŞİKTAŞ'I EKSİK BIRAKABİLİRDİ"

Son haftalarda olduğu gibi yüksek bir tempoyla maça başladıklarını anlatan Kocaman, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi: "Arka arkaya ciddi pozisyonlar yakalayıp öne geçtik. Hakemin özellikle Beşiktaş adına eksik bırakabileceği, Ekrem için söylüyorum, anlar vardı.

Biz öne geçtikten sonra farkı artırma şansını yakalayamadık. Aynı Ekrem ilk yarının sonlarında çok kontratak yediğimiz bir anda yine kontrataktan skoru eşitledi. Eşitlikten sonra ikinci yarı tekrar aynı tempoyla başlamayı istiyorduk ama tam tersi oldu.

"KABUS GİBİYDİ BİZİM İÇİN"

Beşiktaş yüksek tempoyla başlayıp öne geçti. Kabus gibiydi bizim için. Bizim adımıza dönüm noktası, Almeida’nın pozisyonunda Volkan’ın kurtardığı toptu. Penaltı ve kırmızı kart ve sonra tamamen bizim kontrolümüzde geçen bir maç oldu.

Çok zor geçen bir maçı, sonu itibariyle çok kolay şekilde kazandık. Böyle bir maçtan, çok güçlü bir rakipten 3 puanla dönmek şampiyonluk yolundaki umutlarımızı, düşüncelerimizi artırdı."

Kocaman, hafta içinde sakatlık problemleri yaşayan Dia, Mehmet Topuz, Emre ve Gökhan’ı oynayabileceklerini ifade etmeleri üzerine görev verdiğini bildirdi.

"ALEX'İ KUTLAYACAĞIM"

Maçta 3 gol atan Alex ile ilgili bir soru üzerine Aykut Kocaman, "Yapacağım en önemli şey onu kutlamak. Gol ya da gol pası çok önemli tabii ama esas önemli olan takıma ne kadar ruhunuzu verdiğinizdir.

Alex de bu konuda şikayet edeceğim bir konumda değil. Bütün oyuncularım için aynı düşüncelere sahibim" diye konuştu.

Haberin Devamı