Gündem Kocaeli'de sel: 1 kişi kayıp

Kocaeli'de sel: 1 kişi kayıp

Paylaş
Kocaeli'de sel: 1 kişi kayıp

Araçlarıyla geçtikleri sırada köprünün çökmesi sonucu kaybolan aileden karı-koca bulunurken, 4 yaşındaki kızları hâlâ kayıp

Kocaeli’de aşırı yağış sonucu oluşan sele kapılan kamyonette bulunan 2 kişiden biri kayboldu, boğulma tehlikesi geçiren diğer kişi ise hastaneye kaldırıldı. Karamürsel İlçesi’nde de bir mesire yerinde üzerinden geçtikleri köprünün çökmesi sonucu kabaran dereye yuvanlanan karı koca ile 4 yaşındaki çocukları kayboldu.

Haberin Devamı

Karamürsel'de köprü çöktü: 1 kişi kayıp

Başdeğirmen mevkiindeki mesire yerine otomobilleriyle gezmeye gittikleri belirlenen Berat İnaltay, eşi Çağdaş İnaltay ve 4 yaşındaki kızları Onay İnaltay buradaki derenin üzerindeki köprüden geçerken, köprü çöktü. Kabaran ve büyük bir hızla akan dere sularına kapılan anne baba ve kızları kayboldu.

Ancak akşam saatlerinde anne ve babanın sağ olarak kurtulduğu, 4 yaşındaki kızlarının ise halen kayıp olduğu bildirildi

KAMYON SULARA KAPILDI

Kent genelinde önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Kartepe ilçesi Arslanbey mevkisindeki taş ocaklarının önünde yapılan istinat duvarı sel suları nedeniyle yıkıldı.

Bu sırada, Orta Mahalle Fatih Caddesi’nde seyir halinde bulunan İlhami Nemli idaresindeki 41 NL 609 plakalı kamyon, sel sularına kapıldı.

Haberin Devamı

Fındıksuyu Deresi’ne sürüklenen kamyonun sürücüsü Nemli, kendi imkanıyla dereden çıkmayı başardı. Kamyonda bulunan evli ve 2 çocuk babası Erol Ay ise sel sularında kayboldu. Boğulma tehlikesi geçiren Nemli, Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve sivil savunma ekiplerinin Erol Ay’ı arama çalışmaları devam ediyor.
Başiskele’nin Üçevler Mahallesi’nde bulunan Örnek Sitesi’ndeki müstakil ev ve işyerleri de sel suları altında kaldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, zodyak botlarla mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Gölcük İhsaniye Deresi’nin taşması sonucu ise çevredeki ev ve işyerleri su baskınına uğradı. İtfaiye ekipleri, mahsur kalan vatandaşları botlarla kurtarırken, bölgede çok sayıda vatandaşın kurtarılmayı beklediği öğrenildi.

Yeniköy Sepetlipınar Mahallesi Osman Öcal Caddesi’nde de Karınca Deresi üzerindeki köprü aşırı yağış nedeniyle çöktü.
Kandıra’da ise Namazgah ve Selce derelerinin taşması sonucu evlerinde mahsur kalanlar, Kandıra Belediyesi ve İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi ekiplerince iş makineleriyle kurtarıldı.

Orhan Mahallesi’ndeki Selce Deresi’nin taşması sonucu ise Ağva-İstanbul karayolu bir süre ulaşıma kapandı.
Öte yandan, Namazgah Deresi’nin taşmasıyla da Kandıra pazar yeri ile terminal su altında kaldı.

Haberin Devamı

3 BİN LPG TÜPÜ DENİZE YAYILDI

Kocaeli'ni etkisi altına alan yağış nedeniyle yaklaşık 3 bin piknik ve mutfak tüpü de İzmit Körfez’ine dağıldı. Körfez bu nedenle gemi trafiğine kapatılırken, Deniz polisi, Salih Güvenlik ve Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, botlarla bazıları denizde yüzen tüpleri toplamaya çalışıyor.

Şiddetli yağışlar nedeniyle yatağından çıkan ve çevresindeki toprak ve setleri yıkarak genişleyen Gölcük’ün İhsaniye semtindeki aynı adla anılan İhsaniye Deresi, dere yatağı yakınındaki Dursun Karakaş’a ait LPG tüp deposunun da yarısını aldı. Depoda bulunan ve çoğunluğu mutfak ve piknik tipi olan yaklaşık 3 bin tüp dere sularıyla İzmit körfezi’ne sürüklendi. Bu durumun öğlen saatlerinde ortaya çıkması üzerine, saat 14.00’den itibaren İzmit Körfezi gemi giriş ve çıkışlarına kapatıldı. Bu arada İzmit Körfezi’nde sefer yapan Büyükşehir Belediyesi’ne ait deniz otobüsü ve vapur seferleri de ikinci bir emre kadar durduruldu.

Haberin Devamı

İzmit Körfezi’nde Deniz Polisi, Sahil Güvenlik ve Çevre Koruma Müdürlüğü’ne ait botlarla denize dağılan tüpler toplanmaya çalışılıyor. Hızla seyreden bir teknenin bu tüplerden birine çarpması halinde büylük tehlike yaratabileceği, özellikle deniz otobüsleri için son derece tehlikeli olduğu belirtiliyor.