Spor Koç Holding, TMOK'un ana sponsoru oldu

Koç Holding, TMOK'un ana sponsoru oldu

Paylaş
Koç Holding, TMOK'un ana sponsoru oldu

Koç Holding, 3 yıl süreyle Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) ana sponsoru oldu.

Koç Topluluğu Spor Kulübü’nde düzenlenen imza törenine, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yönetim Kurulu üyesi ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğıur Erdener, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Koç Holding Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Turgay Durak ve Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl katıldı.

Prof. Dr. Erdener, Turgay Durak ile sponsorluk anlaşmasını imzaladıktan sonra yaptığı konuşmada, TMOK açısından çok önemli bir gün olduğunu belirterek, "Çünkü 100 yılı aşkın tarihi içinde TMOK, ilk kez ülkemizin en güçlü topluluğuyla bir sponsorluk anlaşması imzalıyor. Olimpik spora destek anlamında Koç Holding’in üstlendiği bu önemli görev, olimpiyat oyunlarına hazırlanan sporcularımız, ilköğretim çağında sportif kültür ve olimpik eğitim bağlamında Türk sporunun geleceği olan çocuklarımız açısında büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Erdener, toplam 205 üyesi bulunan IOC 13. üyesi kabul edilen TMOK’un çok önemli görevler üstlenmiş bir sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TMOK bugüne kadar sadece dünya sporuna önemli katkı sağlayan yabancı kuruluşlarca desteklendi. İlk kez ülkemizin en güçlü topluluğuyla bu birlikteliği hayata geçirmek, bize heyecan veriyor. Ben huzurlarınızda Koç Holding’e teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu birliktelik, Türk sporu açısından, özellikle olimpiyat oyunları ve hazırlık bağlamında çok önemli adımları beraberinde getirecek. Bu birliktelikten büyük bir güç doğacak."

Sözleşmenin maddi değeri hakkında bilgi vermek istemeyen Erdener, "Maddi değerin de ötesinde, planlanmış faaliyetler var. Çalışmaların bir bölümü Koç Holding bünyesinde yürütülecek. Yine bizim bünyemizde hayata geçirilecek projeler olacak. Anlaşmayı, TMOK’un bugüne kadar sağladığı en önemli destek olarak nitelemem sanıyorum yeterli olacaktır. Üç yıllık bir anlaşma ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nı da kapsıyor. Verilen destek, Türk sporuna ve olimpizme yeni bir ivme kazandırma açısından bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığı sürecinde, Koç ailesinden Ali Koç’un yaptığı çalışmalara ve verdiği desteğe de değinen Uğur Erdener, "İş alemimizden Sayın Ali Koç, projenin her aşamasında olayın içindeydi. Kampanya süresince birebir bizimleydi. Birçok yere de seyahat etti. Durumu birebir yaşadı ve neler yapılması gerektiğini gördü, değerlendirdi. Onun sonucu olarak da bu birliktelik gerçekleşti" şeklinde konuştu.

"Dopingle en etkin mücadele eden ülkelerdeniz"
Uğur Erdener, bir gazetecinin, Türk sporunda 2012 Londra Olimpiyatları’nın ardından gündeme gelen doping vakalarıyla ilgili sorusunu, "Türkiye, bugün için konuşuyorum, dopingle en etkin mücadele eden ülkelerden biri. Yeni dünya anti-doping koduna hazır hale gelmemiz gerekiyor. Türk sporcu ve teknik adamlarımızın mantığını, düşüncelerini buna hazır hale getirmeleri lazım. Aksi halde hiçbir şekilde dopingli bir sporcunun yakalanmama şansı yok. Analiz laboratuvarlarının analiz teknikleri giderek gelişiyor. Bu konuda bir bilinçlenme oluştu. Milli takım kamplarında da sporcularımızla görüşülüyor. Artık doping yapıldığında gözden kaçması, yakalanmaması durumu söz konusu değil" şeklinde yanıtladı.

2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığı sürecinde yaşananlara da değinen Erdener, sözlerini şöyle tamamladı:
"Neden kaybettiğimiz konusunu tek bir şeye bağlayabilmemiz olası değil. İstanbul 2020 ekibi, kendi üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmiştir ama Türkiye’yi jeopolitik konumu, bölge coğrafyası içinde düşündüğünüzde, birçok dış politik nedenin de bu tür oylamalarda etkili olduğunu akıldan çıkarmamalıyız. İstanbul’un finale kalması, Madrid gibi güçlü desteğe sahip bir kenti geçmesi de önemlidir. İstanbul’un 2024 olimpiyatları için adaylığı söz konusu olursa, neleri farklı yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bu adaylığa ise hükümet karar verecek."

Durak: "İş birliğimiz inşallah Türk sporu için hayırlı olur"

Koç Holding Üst Düzey Yöneticisi Turgay Durak da ana sponsorluk anlaşmasının, Türk sporuna katkı sağlamasını hedeflediklerini dile getirdi. Holding olarak spor konusunda birçok alanda, faaliyet gösterdikleri şirketleri aracılığıyla destek sağladıklarına dikkati çeken Durak, "Koç topluluğu olarak İstanbul’un olimpiyatlar için doğru bir şehir olduğuna ve er ya da geç bunu gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bu uğurda büyük emek verildi. Önümüzdeki 3 yıl boyunca ana sponsor olarak TMOK’a sadece maddi destek vermeyeceğiz. Bize görev verdikleri her alanda sorumluluklar üstleneceğiz, katkıda bulunacağız. Bu beraberlik inşallah Türk sporu için hayırlı olur" diye konuştu.

Kurumsal sosyal sorumluluk projelerine hep uzun vadeli baktıklarını anlatan Durak, 3 yıl sonra bu birlikteliği uzatıp uzatmayacaklarına yeniden karar vereceklerini kaydetti.

Haberin Devamı