Ekonomi KOBİ'ler neden sigorta yaptırmalı?

KOBİ'ler neden sigorta yaptırmalı?

Paylaş
KOBİ'ler neden sigorta yaptırmalı?

Sigortaladığımız değere bir şey olduğunda tekrar o değeri oluşturmakta zorlanacaksak mutlaka sigorta yaptırmalıyız. İşte KOBİ'lerin sigortalama konusunda bilmesi gerekenler...


Sigorta ülkemizde ne yazık ki sadece trafik sigortası, kasko ve biraz da sağlık sigortası olarak tanınıyor. Bu yazdığım sigorta poliçeleri, çok kişiye ulaşan yaygın sigortalar. DASK, trafik gibi zorunlu sigortaları mecburen yaptırıyoruz. Ama bizim için gerçekten ihtiyaç olabilecek ve mağduriyetimizi önleyecek birçok sigorta ürünü de var. Fakat bizim bunlardan haberimiz yok. Sigorta ürünleri konusunda ne yazık ki yanlış bir algı var. Sigorta PAHALI olarak biliniyor.

Evet, gerçekten bazı sigorta ürünleri pahalı olabilir. Pahalı dediğim yani bazı geliri kısıtlı olan bireyler için diyorum. Bütçe kısıtlıysa tabii ki sigortaya ayrılacak kısmı da az oluyor. Sigortaladığımız değere bir şey olduğunda tekrar o değeri oluşturmakta zorlanacaksak mutlaka sigorta yaptırmalıyız. Mesela borç harç, aile yardımı ile bir ev döşediniz diyelim. Bu evin mutlaka yıllık 100- 200 TL'ye yangın, su basması veya hırsızlığa karşı sigortalanması gerekir.

Değer oluştuysa sigorta şart

Gelelim ekonominin can damarı küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ). KOBİ'lerin günümüzdeki sorunlarını biliyorum. Konjonktürel ekonomik sorunlar KOBİ'lere sıkıntılı günler geçirtiyor. 'Bu sıkıntılar içerisinde bir de sigortaya ayıracak paramız yok' dediğinizi duyar gibiyim. Ama işte sigorta tam sizin için, tam da içinde bulunduğunuz durum için gerekli. Çünkü bu kadar sıkıntı yaşarken bir de üzerine Allah korusun iş yerinizde yaşanabilecek bir kaza, yangın veya bir başka felaket ile çok daha zor günler yaşayabilirsiniz. Önce iyi bir sigorta danışmanı bulmalısınız.
KOBİ'lerin ihtiyaçlarına göre şirketlerin paket poliçeleri var ve üstelik hiç tahmin edilemeyecek kadar uygun fiyatlara. İş durması, makine kırılması, kar kaybı gibi birçok mağduriyeti sigorta yaptırarak kendinizden uzak tutabilirsiniz. Geçtiğimiz yıl yaşanan uzun süreli elektrik kesilmelerinde özellikle organize sanayi bölgelerinde birçok KOBİ’nin zararı sigortadan karşılandı. Bu nedenle sigorta asıl, geliri düşük olan, değerlerini tekrar yerine koymakta zorlanacak kesim için gerekli. Bu unutulmamalı.

Haberin Devamı