Siyaset KKTC'den Erdoğan'a pankart yanıtı
Paylaş
KKTC'den Erdoğan'a pankart yanıtı

KKTC'den Erdoğan'a pankart yanıtı

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ocakta Lefkoşa’da düzenlenen bir mitingde Türkiye aleyhine açılan pankartlara tepkisiyle ilgili olarak, "Sayın Erdoğan’ın olaya ilişkin değerlendirmelerinin, duyduğu derin üzüntüden kaynaklandığı görülmektedir" dedi.

Haberin Devamı

KKTC Başbakanı Küçük, yaptığı yazılı açıklamada, "hangi boyutta olursa olsun, nereden güç alırsa alsın hiçbir girişimin, Kıbrıs Türk halkını Anavatan Türkiye’sinden ayıramayacağını" ve "KKTC olarak Anavatan Türkiye ve onun hükümetleriyle aydınlık günlere yürüyüşlerini el ele ve kararlılıkla sürdüreceklerini" ifadelerine yer verdi.

Başbakan Küçük, açıklamasında şunları kaydetti: "Son günlerde ayrılmaz parçası olduğumuz Anavatan Türkiye ve onun değerleriyle aramızın bozulması gayretlerinin hızlandırıldığına her fırsatta dikkati çekmiş, uyarılarda bulunmuştuk.

>> ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Tarihimiz boyunca her türlü maddi ve manevi desteği esirgemeyen Türkiye’miz için 28 Ocak tarihinde gerçekleştirilen eylemde söylenenleri, açılan pankartları, Güney Kıbrıs’tan davet edilenler huzurunda atılan sloganları tüm Kıbrıs Türküne mal etmemekle birlikte, kabul etmek mümkün değildir. Türkiye’miz bunu hak etmemiştir.

Haberin Devamı

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, olaya ilişkin değerlendirmelerinin de duyduğu derin üzüntüden kaynaklandığı görülmektedir.

Bilinmelidir ki hangi boyutta olursa olsun, nereden güç alırsa alsın hiçbir girişim, Kıbrıs Türk halkını Anavatan Türkiye’sinden ayıramaz. Hükümet olarak üzerimize düşeni yapmaktan kaçınmayacağımızı bir kez daha vurgularız.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, Anavatan Türkiye ve onun hükümetleriyle aydınlık günlere yürüyüşümüzü el ele ve kararlılıkla sürdüreceğiz.

Kıbrıs Türkü, Toplum Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün bu sözlerini hiç unutmamıştır ve unutmayacaktır: Kendimize inanarak, Anavatan Türkiye’ye güvenerek haklı mücadelemiz mutlaka mutlu sona ulaşacaktır."

RAUF DENKTAŞ’IN AÇIKLAMASI

Öte yandan, KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Denktaş’ın, KKTC’deki www.kibrissondakika.com haber sitesine yaptığı yazılı açıklama şöyle: "Sayın Başbakan’ı haklı olarak öfkelendiren terbiyesizliği ve sorumsuzluğu bütün alınan tedbirlere rağmen icra etmiş olan, provokatör kişiler ve bunların örgütleri seçimlerde yüzde 1’in altında oy alan kişilerdir.

Haberin Devamı

Bunların yaptıkları Anavatana yürekten bağlı, müşterek milli dava için, 47 yıldır direnen Kıbrıs Türk halkını da üzmekte ve kanımızı dondurmaktadır.

Bunların yaptıklarını bütün Kıbrıs Türk halkına mal etmek bizi çok üzmüştür.

Kıbrıs Türkü Anavatansız var olmayacağının bilinci içindedir. (Rum lider Dimitris) Hristofyas, siyasetinin ve hedefinin Türkiye’yi adadan çıkarmak, Kıbrıs Türklerinin Anavatan ile bağlarını koparmak olduğunu açıklamıştır.

Halkın hissiyatını, hiçbir şekilde temsil etmeyen bu yarı buçuk insanların yaptıkları, Hristofyas’a hizmetten başka bir işe yaramaz. Dolayısı ile bunların yaptıklarını, ayrılmaz ve kopmaz bir parçası olmakla iftihar ettiğimiz Türk ulusuna, Kıbrıs Türkünün düşüncesi ve siyaseti olarak takdim etmek hepimizi derinden üzmüştür. Kıbrıs Türkü kahir bir çoğunlukla devletine, egemenliğine Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs üzerindeki haklarına sahip çıkmak için 47 yıldır mücadele eden bir halktır. Anavatan her halde bu gerçeği bilmektedir ve bazı soysuzların yaptıkları nedeniyle Kıbrıs Türküne gücenmeyi akıllarından geçirmeyecektir."

Haberin Devamı