Gündem Kızına ikinci kez can verdi

Kızına ikinci kez can verdi

Paylaş
Kızına ikinci kez can verdi

Antalya'da kronik böbrek yetmezliği hastası kızı 10 yaşındaki Sinem Tekin'e böbreğini bağışlayan Mukadder Tekin, "Yavruma ikinci kez can vermenin mutluluğu hiçbir şeyle değişilmez" dedi.

Kütahya’da ilköğretim 5’inci sınıf öğrencisi Sinem Tekin’e, 7 yaşındayken şiddetli baş ağrısı ve aşırı su ihtiyacı hissetmesi üzerine gittiği hastanede kronik böbrek yetmezliği teşhisi konularak, ilaç tedavisine başlandı. 7 ay önce artık diyalize girmesi gerektiği söylenen Sinem için annesi Mukadder Tekin, böbreğini vermek istedi.

Haberin Devamı

Ocak ayında Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü’ne gelerek tetkiklerin yapıldığını söyleyen Mukadder Tekin, testlerin olumlu çıkmasının ardından nakil kararı alındığını aktardı. Organ Nakli Enstitüsü Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan yönetimindeki ekip, anneden alınan böbreği Sinem Tekin’e nakletti.

Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, yaklaşık 2 saat süren operasyonun başarılı geçtiğini, hastaların kısa süren yoğun bakım tedavilerinin ardından odaya alındıklarını söyledi. Doç. Dr. Dinçkan, "Her iki hastanın da sağlık durumu çok iyi, kısa süre sonra anne- kızı taburcu edeceğiz" dedi.

’ÇEKTİĞİ ACIYA DAYANAMAZDIM’

Mukadder Tekin, "Onun gözümün önünde erimesine müsaade edemezdim, çektiği acıya dayanamazdım. Yavruma ikinci kez can vermenin mutluluğu hiçbir şeyle değişilmez. Şu an her ikimiz de sağlıklıyız. Taburcu olacağımız günü bekliyoruz" diye konuştu. Annesinin böbreğiyle hayata tutunan küçük Sinem de ilerde organ bağışı için çalışacağını söyledi.

Haberin Devamı

Baba Murat Tekin de organ naklinin ardından hüzün ve mutluluğu aynı anda yaşadıklarını belirterek, kızlarının sağlığa kavuşması için çapraz nakli bile düşündüklerini kaydetti. Eşinin ve kızının sağlığına kavuşması için bekleyen Murat Tekin, herkesi organ bağışı yaparak hayat kurtarmaya çağırdı.

DHA