Gündem Kız lisesinde patlama: 7 yaralı

Kız lisesinde patlama: 7 yaralı

Paylaş
Kız lisesinde patlama: 7 yaralı

Maltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin kafeteryasında meydana gelen patlamada 7 kişi yaralandı

Maltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde gıda atölyesinde oluşturulan mutfak bölümündeki tüplerin bugün okula gelen teknik servis elemanları tarafından kontrolü yapılmak istendi. İçeride öğretmen ve öğrenciler varken yapılan kontrol sırasında gaz kaçağı nedeniyle patlama meydana geldi.

Saat 12.00 sıralarında meydana gelen patlamada, 3 öğrenci, 2 öğretmen ve 2 teknik servis elemanı yaralandı. Vücutlarında ve saçlarında yanıklar oluşan yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Patlamada yaralanan Yılmaz Semih Taşkın, Tugçe Çıkma ve Özge adlı öğrenci ile öğretmenler Tülin Özcan, Zeliha Tekin ve iki teknik görevlinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER GÖZYAŞI DÖKTÜ

Patlamayla birlikte okulda büyük bir panik yaşanırken, öğretmenler şoka giren öğrencileri güçlükle dışarı çıkardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri patlamanın olduğu gıda atölyesine girerek söndürme çalışması yaptı. Okul bahçesine çıkan öğrenciler gözyaşları içinde birbirine sarılarak yaşadıkları şoku atlatmaya çalıştı. Patlama haberini alır almaz okula gelen veliler panik içinde çocuklarını aradı. Çocuklarını bulan bazı veliler öğrencilere sarılarak sakinleştirmeye çalıştı. Olayın ardından okula gelen olay yeri inceleme ekipleri detaylı bir çalışma yaparak patlamanın nedenini araştırdı.

"ÇOK ŞÜKÜR UCUZ ATLATILMIŞ BİR KAZA"

Patlamanın ardından Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur okula gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Ahmet Okur basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hepimize geçmiş olsun, yeni oluşturulan mutfakta gaz bağlantısı yapılırken gaz sıkışmasıyla şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini ifade ettiler.

Çok şükür ucuz atlatılmış bir kaza, yaralıların durumlarının hafif olduğunu öğrendik. Olayla ilgili soruşturmayı başlatıyoruz okulu bugün için tatil ettik. İdari ve teknik açıdan soruşturma yapılacak, soruşturma sonucunda ortaya çıkacak" dedi. Deneme sırasında içeride öğrencilerinde bulunduğunu doğrulayan Kaymakam Ahmet Okur, "çok daha ciddi bir olay olabilirdi gerekli soruşturma yapılacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ramazan ALMAÇAYIR İSTANBUL DHA