Gündem Kız kaçırmaya işkenceli infaz

Kız kaçırmaya işkenceli infaz

Paylaş
Kız kaçırmaya işkenceli infaz

Bir tarlada işkence edilmiş halde cesedi bulunan genç, kardeşinin kız kaçırma meselesi yüzünden öldürülmüş

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde yaklaşık bir ay önce kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırılan ve önceki gün Dikilitaş Köyü'ndeki mısır tarlasında işkence edilmiş ve kafasından tek kurşunla vurulmuş halde cesedi bulunan 24 yaşındaki İhsan Yoğurtçu'nun, kardeşinin kız kaçırma meselesi yüzünden amcası ve iki kuzeni tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

ASLINDA KAÇIRAN KİŞİYİ ÖLDÜRECEKLERMİŞ

Haberin Devamı

Vahşi cinayeti aydınlatmak için harekete geçen Ceyhan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, maktul İhsan Yoğurtçu'nun kardeşi Habip Yoğurtçu'nun üç ay kadar önce amcasının kızı Zübeyde'yi kaçırdığı bilgisine ulaştı. Soruşturmayı derinleştiren Ceyhan jandarması, Osmaniye'ye gidip cinayet zanlısı olarak amca 55 yaşındaki Muhittin ve oğulları 28 yaşındaki Bekir ve 24 yaşındaki Hüseyin Yoğurtçu'yu gözaltına aldı. Sorgulanan zanlılar, cinayeti işlediklerini ancak hedefledikleri kişinin İhsan değil, kızları Zübeyde'yi rızalarını almadan kaçıran Habip olduğunu itiraf etti. Zanlılar, dün gece çıkartıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tasarlayarak adam öldürdükleri iddiasıyla tutuklandı.

'TÜM AİLE ÖLÜM TEHDİDİ ALTINDA'

Oğlunun ölümü üzerine 2 kişiyi tabancayla yaralamak suçundan yattığı Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan izin alıp, evine gelen baba 54 yaşındaki İmam Yoğurtçu, tüm ailesinin ölüm tehlikesi altında olduğunu söyledi. Kendisin cezaevindeyken öldürülen oğlu İhsan Yoğurtçu'nun nakliyecilik yaparak evi geçindirdiğini, kimseye zararı olmadığını anlatan 9 çocuk babası İmam Yoğurtçu, "Oğlum Habip, kardeşimin kızını kaçırdı. Kardeşim bizi ölümle tehdit etti. Aile büyüklerinin arabuluculuk tekliflerini de reddetti. Kardeşim kendi öz yeğenini hunharca öldürdü. Şimdi ben dahil tüm ailem ölüm tehlikesi altındayız" diye yakındı.

DHA

Haberin Devamı