Gündem Kız arkadaşının villasını soydu

Kız arkadaşının villasını soydu

Paylaş
Kız arkadaşının villasını soydu

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, kız arkadaşının villasını soyan yaşları 16 ile 17 arasında değişen 4 kişi tutuklandı

Marmaris Armutalan Beldesi'nde yaşayan M.İ. (16), geçen yıl Ekim ayında ailesinin maddi durumu iyi olan kız arkadaşı Y.Y. (16) ile tanıştı. M.İ. kız arkadaşını bir süre arkadaş grubundaki R.E. (17), Y.D. (17) ve H.E. (17) ile tanıştırdı.

Y.Y.'nin üç kız arkadaşının da aralarına katılmasıyla oluşan grup birlikte gezip, dolaşmaya başladı. Y.Y., havuzlu villarında arkadaş grubuna ailesinin de katıldığı bir parti verdi.

VİLLA ANAHTARININ KOPYASINI ÇIKARDILAR

Ancak, ailelerinin maddi durumu iyi olan kız arkadaşlarına bir süre sonra ayak uydurmakta güçlük çeken 4 genç, para bulmak için akıl almaz bir plan yaptı.

Dört gençten M.İ., bir kafede buluştukları arkadaşlarının birlikte tuvalete gitmesini fırsat bilerek Y.Y.'nin çantasındaki anahtarlarını çaldı.

M.İ., ertesi gün havuza girmek için gittiği kız arkadaşının Armutalan Beldesi, Cami Avlu Mevkii'ndeki villasına, lavaboya gitme bahanesiyle bir ara içeri girip, birer kopyasını yaptırdığı anahtarları kapı girişindeki ayakkabılığın askısına taktı.

SOYGUN PARASINI DİSKODA HARCADILAR

Kız arkadaşının okulların kapanmasının ardından iki aylık tatil için İstanbul'a gitmesini fırsat bilen M.İ., arkadaşlarıyla villaya gitti. M.İ., gözcülük yaparken, diğer üç arkadaşı parmak izi bırakmamak için ameliyat eldiveni takıp, altını üste getirdikleri evin yatak odasındaki elbise dolabındaki gizli bölmedeki toplam 15 bin TL değerindeki ziynet eşyası ile 3 bin TL'yi çaldı.

Para ve bir ay boyunca çevre ilçe ve beldelerdeki kuyumcularda bozdurdukları altınların paralarını aralarında paylaşan 4 arkadaş, lüks restoran ve diskolarda harcadı.

VİLLA SOYGUNU TESADÜFEN AYDINLANDI

Bir şikayet için annesiyle İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Y.Y., burada gözaltındaki 4 arkadaşına rastlayınca annesine gösterdi. Anne E.Y. kızının arkadaşlarının hırsızlık suçundan gözaltına alındığını öğrenince, kendi evlerinden hırsızlık yapıldığını söyledi.

Bunun üzerine polis R.E.'nin üzerinden çıkan diğer anahtarları E.Y.'nin villasında denedi. Kapıları açması üzerine viladaki hırsızlığın da aynı kişiler tarafından yapıldığı ortaya çıktı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 genç tutuklandı.

Ali GÜNDOĞAN/Muğla (DHA)