Dünya Kıyamet kopacak

Kıyamet kopacak

Paylaş
Kıyamet kopacak

Küresel ısınmaya karşı 192 ülke temsilcisinin çözüm üretmek için toplandığı İklim Zirvesi'nde umutlar tükeniyor

PAPA DEVREYE GİRDİ

Haberin Devamı

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 192 ülkenin katılımıyla süren İklim Zirvesi’nde küresel ısınmaya karşı çözüm umutları da tükenmek üzere. Cuma günü devlet başkanlarının küresel ısınmaya karşı çözüm anlaşması imzalaması bekleniyordu. Ancak zirvede günlerdir zengin ve fakir ülkelerin küresel ısınmaya neden olan faktörler konusunda birbirlerini suçlamasından başka bir konuya geçilemedi. Cuma günü bitecek zirveden bir anlaşma çıkmamasından korkuluyor. Tartışmalar üzerine devreye giren Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus “Sanayileşmiş ülkelerin tarihi sorumluluğu var” dedi.

10 YIL SONRA AÇLIK VE SEFALET GELİYOR

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki-Mun ise “Herkes aynaya bakmaya başlamalı. Çözüm son ana kalırsa zayıf bir anlaşma olur ya da hiç olmaz, bu da felaket olur” diyerek tarafları çözüm üretmeye çağırdı.

Haberin Devamı

Ülke temsilcilerinin tartışmaları sürerken, zirveye katılan bilim insanları ise endişelerini yüksek sesle tekrarladı. Buna göre eğer önlem alınmazsa gelecek on yılda dünya kuraklık, kıtlık, sel, fırtına ve deniz seviyesinin yükselmesi gibi felaketlerle karşı karşıya kalacak. Birçok insan açlık ve sefalete mahkum olacak.