Dr. Haydar Dümen Kıskançlık yuva yıkar
HABERİ PAYLAŞ

Kıskançlık yuva yıkar

Haberin Devamı

İki kişinin birbirini sevmesi, hayatı paylaşması, flört etmesi çok güzel de, işin içine kıskançlık girerse her şey tepetaklak olur. Sevdiğinizi kıskanabilirsiniz ama bunu kavga çıkararak, onu kısıtlayarak yaparsanız sizden uzaklaşır. Onu sevdiğinizi, değer verdiğinizi tatlı tatlı gösterin.

BÖYLE SORU YOK!

Neden tık yok?

23 yaşındayım. Mastürbasyonda sorunum yok. Ama kızla aynı odaya girince isteğim kaçıyor. Neden bende tık yok?

CEVAP

Olacak değerli okurum. Organı mastürbasyona alıştırmışsın. Onunla adeta nikah kıymış, gece gündüz her fırsatta organın sırtını sıvazlamışsın. Yani o çorbaya alıştı. Çikolataya pastaya uzaktan bakar gibi bir durum bu. Kızla yakından bir kaçamak... İyi de acelen niye?

Hemen gelince odana, ilişki olmalı mı yani? Önünü, sonunu hesaplamamak erkeklerde yaygındır. Bu nedenle kızlarla ilişkilerde hep cinselliğe odaklanılır. Bu durum aldatıcı ve yaralayıcı bir yöntemdir. Ruh karışmadan, organ da bu ilişkiye şartlanmadan senin beyin frene basar. Etik ve kişiye özel öteki değer yargılarını önüne koyar. Yani uzun lafın kısası, tık tık da, şak şak da, güm güm de olacak. Nereye koşuyorsun, kendi pişirip kendi yiyen okurum?

Kilo aldım artık hiç sertleşmiyor

30 yaşındayım, 1.5 yıllık evliyim. Evlendiğimde 70 kiloydum, hanımın güzel yemekleriyle 85’e çıktım. Bir süredir sertleşme sorunu başladı. Bunun kilo ile ilgisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, psikolojik olanları bir yana bırakalım. Bu sorunun organik olarak organa gelen damar sistemiyle ilgisi olabilir. Önce renkli penil dopleri yaptır. Sağlam çıkarsa tedavide üzerimizde şüphe kalmaz. Eğer orada sorun varsa, o da ürolog arkadaşlarımız tarafından tedavi edilir.

Bu durumunun kiloyla ilgisi yoktur. Olayda psikolojik etkenler de olabilir. Bu kimi zaman bilinçaltında yuvalandığından kişi bunu anlayamaz. Bu bölümü bilgi olarak verdim. Ama öyledir demedim. Sorunu uzatmadan elden geçirelim. Yani uzmanıyla çözüme gidilsin ve adı konulsun. Zaman da aleyhte daha çok işlemesin.

Kocam beni çekici bulmuyor

35 yaşında kadınım, 2 yıllık evliyiz. Kocam benimle birlikte olmak istemiyormuş. Artık beni çekici bulmadığını söyledi. Çok üzüldüm. Onu çok seviyorum, acaba ne yaparsam onu mutlu edebilirim?

CEVAP

Önce kendinle hesaplaşmalısın sevgili okurum. Tek taraflı sevginin ne felaketler getirdiğini hepimiz özellikle yaşlılar iyi bilirler. Dahası bu süreyi aylara indirerek ilk aylara cicim ayları derler. Seninkinin sevgi ve beğenisi bitmiş, tedavülden kaldırılan paraya dönmüş!

Elinde ve kasanda binlikler olsa ne yazar! Çünkü o paralar artık işe yaramaz. Yaşın çok önemli. Evlilik konusunda fazla bir şey söyleyemem.

Ama bir şey var ki düşünmelisin. 3-5 yıl içinde bir çocuğun doğmalı, sen 70’li yaşlara gelince umudun, cankurtarının olmalı. Bu yüzden yıldırım kararı ver. Ya bu tempoya boyun eğ, “Terk edilsem bile benim kararım” de ya da kendine yeni bir düzen kur.

Garip fantezileri var

Erkek arkadaşım 32 yaşında. Bana bir fantezisinden bahsetti. Size yazıyorum. Bu bana çok garip geldi. Acaba siz daha önce böyle bir şey duydunuz mu? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, erkek arkadaşının garip fantezisini buraya yazmadım. Ama neler duydum neler. Anlatsam dilini yutarsın. Erkek arkadaşın çarpık düşüncelerin kurbanı. Seni kendi ölçülerinde seviyor. Ama bu sevgi bildiğin sevgi değil. Kıskanmadığı kesin. Bir de ileride eskaza evleniverirsen yandın ki ne yandın! Postala onu yavrum.

Sözümü tutuyorum ama...

23 yaşındayım. Günde 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Kendime söz verdim, 15 gündür hiç yapmıyorum, ayakta duracak halim yok. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, haftada 2’ye indiriver. Sen de rahat et, organ da rahat etsin. İzninizle ben de biraz rahat edeyim.

Kan nereden geliyor?

23 yaşında kızım. Adetimin düzenli olması için doğum kontrol hapı kullanıyorum. Adetime 2-3 gün varken erkek arkadaşımla seviştik. Benden kan geldi. Üzerinden birkaç gün geçtiği ama kan geliyor. Kızlığım mı bozuldu yoksa zorlamadan dolayı adetim erken mi geldi? Doktora gideyim mi?

CEVAP

Sevgili okurum, her ikisi de olabilir. Zarın bozulmuş olacağı sanki akla daha yakın. Bu seni panikletmesin. Şu kan olayı dursun. Çok kuşkuluysan doktora görünürsün. Ama erkek arkadaşınla ilişkine devam edeceksen doktora ne gerek var! Zar kanamış mı, kanamamış mı sorusu da saçma olur.

Acı çekiyorum

27 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlım yaklaştığında onu istemiyorum. Ama yokken özlüyorum. İlişkide acı çekiyorum. Nişanlım 2-3 defa birlikte olmak istiyor ama bana 1 kere yetiyor. Sizce sorunum ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, evlilik yoluna girilmiş. Her gün beraber olduğunuzda dengeler kurulacak. Acıyı bizler halledeceğiz. Eşinle aranızda ortak bir payda oluşacak. Bir anlaşma sonucu birleşme sayıları da ortaya çekilecek. Senin içindeki çelişkiler aslında sorun değil. Bu psikolojik taktik ya da savaş gibi bir şey. Düzeleceğine inanıyorum. Ama biraz fantezilerle oynayın bakalım.

Evleneceğim ama...

24 yaşındayım. Penisim 15 santim. Küçük buluyorum. Evlenmek istiyorum ama bu şekilde eşimin karşısına çıkamam. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, seni anatomi kitabına havale ediyorum. Bu kitap doktor olacak öğrencilere insan bedenini öğreten kitaptır. Penisle ilgili sayfayı açıyorum. “Normal penis 15 santim dolaylarındadır” diyor. Yavrum, daha ne istiyorsun? Bunun birkaç santim altı ve üstü de normaldir. Biraz da sizin kafalarınız normal olsa diyorum.

Şüphe ediyorum

24 yaşındayım ve nişanlım var. 1 ay sonra evleneceğiz. Birkaç gün önce ilişkiye girdik. Kanama olmadı. Nişanlımdan şüpheleniyorum. Bana ‘Kızlık zarım esnek’ dedi. Delirmek üzereyim. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, delirmek üzeresin amma bu kızla yatmadan önce hesabını, kitabını iyi yaptın mı? Gittiği kadar gider dediysen asıl o zaman delirecektin. Ya da şimdi delirirsen ben sana deli raporu vereceğim. Siz kızlarla istediğiniz gibi oynayın. Sonra çocukların gözünü oyun, olur mu? Bana, ‘Evleneceğim böyle kuşkularım var’ de. Ben de sana sezgilerime güvenerek cevap vereyim: Büyük ihtimalle esnekti.

Nasıl önüne geçerim?

19 yaşındayım, çok ilişkiye girdim. Mastürbasyonda ve ilişkide erken boşalıyorum, 1 dakika sürmüyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, tedavisi var. Mastürbasyonu duraklayarak yap, zamanı uzat. Değişik ilişkiler heyecan yüzünden erken boşalmayı tetikler. Sürekli bir partnerin varsa ve de tedavi olmak istersen o zaman yardım istersin.

Nişanlım beni çıldırtacak

20 yaşında kızım. 3 yıldır erkek arkadaşım var. Onunla cinsel ilişkiye girdim. Ama şimdi pişmanım. Aşırı kıskançlığı yüzünden sürekli tartışıyoruz. İlk birleşmede canım yandı ama kanama olmadı. Kızlık zarım geride mi? Ancak doktor mu bozabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, zarın geride değil. Esnek olduğu için kanamadı. Ama sen ruhunu kanatıyorsun. Bu kadar kıskanç bir erkekle hayat paylaşılmaz. Gecen, gündüzün zehir olur. İşin başındasın, kendine yeni bir yol çiz. Önünde uzun yılların var. Uyum içinde olmayan evliliklerin herkese zararı var.

Eğriliğinden utanıyorum

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye gireceğim ama korkuyorum. Çünkü penisim sola doğru eğri. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, birçok erkekte penis eğri olur. Özellikle büyük olanlarda. Zararı yoktur. Birleşmeye engel olacak kadar eğriyse ameliyatla düzeltilir. Seninkinin o gruba gireceğini sanmıyorum. Öyle olsa bile evliliği beklemek gerekir. Çünkü eşinin, senin ve hekimin kararı ile işleme karar verilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Herkes bir dünya kurar sevdiği için. Siz tersini yapıp bir dünyayı yıktıysanız şansa ihtiyacı olan bir aşıksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder