Spor Kısa Kulvar'da çuvalladık!

Kısa Kulvar'da çuvalladık!

Paylaş
Kısa Kulvar'da çuvalladık!

İstanbul'da başlayan 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda ilk gün seçmelerde 22 sporcumuzdan sadece 2'si elemeleri geçebildi

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılan şampiyonada, ilk gün seçmelerde, erkekler 4x50 metre karışık bayrak seçmelerinde Rusya, 1.32.08 ile dünya rekoru kırdı. Eski rekor 1.32.91 ile İtalya’ya aitti.

Erkekler 100 metre kurbağalamada ise Macar Daniel Gyurta 56.89’luk derecesiyle Avrupa rekoru kırdı. Eski rekor 57.11 ile Rus Stanislav Lakhtyukhov’a ait bulunuyordu. Bayanlar 100 metre serbestte Hollandalı Inge Dekler 51.85 ile şampiyona rekoru kırdı.

DERYA VE KAAN SEÇMELERİ GEÇTİ

İlk gün 22 Türk sporcudan sadece 2’si seçmeleri geçebildi. Derya Büyükuncu, Ömer Aslanoğlu ve Yasemin Rosenberger, Türkiye rekoru kırdı.

Erkekler 200 metre sırtüstünde kendisine ait Türkiye rekorunu yenileyen Derya, şampiyonada şu ana kadar finale çıkan ilk ve tek Türk sporcu oldu. Erkekler 50 metre serbest stilde Kaan Tayla ise yarı finale çıktı.

Bu arada, 1970 doğumlu Serkan Atasay’ın şampiyonanın en yaşlı sporcusu olduğu bildirildi. Öte yandan, ilk gün yapılan seçmeleri az sayıda seyirci tribünlerden izleyerek, yüzücülere destek verdi.

Haberin Devamı