Spor 'Kırmızı Şeytanlar' Wembley yolunda

'Kırmızı Şeytanlar' Wembley yolunda

Paylaş
'Kırmızı Şeytanlar' Wembley yolunda

Schalke deplasmanından 2-0'lık galibiyetle dönen Manchester United, Şampiyonlar Ligi'nde final yolunda büyük bir avantaj yakaladı

Maça hızlı başlayan taraf Manchester United oldu. Henüz 3. dakikada ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Wayne Rooney, sağ ayağıyla çok şık bir vuruş yaptı ancak Neuer aynı güzellikte bir kurtarış yaparak gole izin vermedi.

6. dakikada Valencia'nın ceza sahası içine çıkarttığı topu kontrol eden Hernandez'in vuruşunda yine Neuer gole izin vermedi. 14'te yine Hernandez'le gole yaklaştı konuk ekip. Sarpei'den şık bir hareketle sıyrılan Meksikalı yıldız futbolcu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Alman kaleciyi geçemedi.

27. dakikada Vidic'in ortasında arka direkte kafayı vuran Giggs Neuer'e takıldı. 38. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Fabio, müsait pozisyonda sert bir vuruşla şansını denedi ancak top az farkla üstten auta çıktı ve ilk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi.

GIGGSY YİNE İŞBAŞINDA

Kilidi Giggs açtı Manchester United maçın ikinci yarısında da baskılı oyununa devam etti. 47. dakikada Valencia'nın sağ kanattan yaptığı prtada Matip ile Metzelder'in uzaklaştıramadığı top Giggs'in önünde kaldı.

Deneyimli oyuncunun vuruşunda top farklı bir şekilde auta çıktı. 52'de nadir gelişen Schalke ataklarından birisinde Jurado ile gole yaklaştı Alman temsilcisi ancak İspanyol oyuncu istediği vuruşu yapamadı. Manchester United'ın aradığı gol ise 67. dakikada geldi.

Rooney'nin akıl dolu ara pasında topla buluşan Giggs, Neuer'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi: 0-1.

Bu golüm hemen iki dakika sonrasında organize gelişen Manchester United atağında Valencia'nın pasında topla buluşan Hernandez, ceza sahası içine hareketlenen Rooney'ye aktardı pasını. Golcü futbolcu da sert bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Maçın geri kalan bölümlerinde tempoyu düşüren Manchester United, skor avantajını koruyarak 90 dakikanın sonunda gülen taraf oldu.

Haberin Devamı