Gündem Kiracı, ev sahibini kaçırdı

Kiracı, ev sahibini kaçırdı

Paylaş
Kiracı, ev sahibini kaçırdı

Kiracı, ev sahibini kaçırdı

Beylikdüzü’nde kira borçlarını ödeyeceklerini söyleyerek yanlarına çağırdıkları ev sahibi ve oğlunu kaçırarak 50 bin lira aldıkları, 250 bin lira da fidye istedikleri iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı. Kaçırma iddialarını kabul etmeyen şüpheliler, borç para aldıklarını söylediler.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran Nazmi Orfa (60), bir yıllık kira bedeli olan 5 bin 500 TL’yi almak için gittiği kiracıları tarafından kaçırıldığını söyleyerek şikayetçi oldu. Nazmi Orfa, şikayet dilekçesinde “Oğuz Y. ile kardeşi Kerim Y. evimi kiralamışlardı. Ancak kiramı ödemiyorlardı. Bir gün bana 500 lira verip geri kalan 5 bin lirayı vermek için bir oto kiralama şirketinde randevu verdiler. Oraya gittiğimizde oğlum Yılmaz’la birlikte beni kaçırdılar. Daha sonra oğlumun hayatına karşılık benden 250 bin lira istediler. 50 bin lira ödeyince onu serbest bıraktılar. Ancak daha sonra para istemeyi sürdürdüler” dedi.

Gasp Büro Amirliği ekiplerine gelerek ifadesi alınan Nazmi Orfa'nın oğlu Yılmaz Orfa, “Beni Selimpaşa’da, karşısında bir camii bulunan boş bir evde tuttular” dedi. Ekipler bunun üzerine Yılmaz Orfa’nın gösterdiği camiyi ardından da zorla tutulduğu evi takibe aldı. Burada iki gün bekleyen ekipler, eve gelen şüphelilerin 6’sını yakalayarak gözaltına aldı. Selimpaşa girişinde de ekiplerin otosuna çarparak kaçmaya çalışan 3 kişi daha gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan Muharrem Ç., Oğuz Y., Mehmet Y., Kerim Y., Mesut Ç., Hasan U., Ramazan Y., Ümit Ö., Mustafa Ü. suçlamaları kabul etmedi. Elebaşı olduğu iddia edilen Muharrem Ç., “Ben ondan 50 bin lira borç almıştım. Karşılığında da senet almıştı. Sonradan beni şikayet etti” dedi.