Efe Teksoy King Kong'a saygı duruşu
HABERİ PAYLAŞ

King Kong'a saygı duruşu

Haberin Devamı

King Kong mitosu yaklaşık bir asırdır süregelen efsanedir. Yıllarca Kong’u New York’tan, Tokyo’ya hatta Kuzey Kutbuna kadar birçok yerde gördük. Bu defa hikâye 1971 yılında Pasifik’te insan eli değmemiş bir adada geçiyor. Görsel olarak 3-D olması sizi iyicene ormanın derinliklerine, maceranın tam kalbine girmenizi sağlıyor. Filmin bendeki en büyük çağırışımı/etkisi keşif için gönderilen ekibin helikopterler eşliğinde adaya girdiği sahne oldu. Adada canlıları uyandırmak için helikopterden çalınan müzikler eşliğinde bombalar yağdırılan kısım, Kıyamet (Apocalypse Now (1971) filmine gönderme/atıfta bulunuyor. Zaten yönetmenin ‘Kıyamet’ filmine hayranlığı IMAX posterinin benzerliğinden de anlaşılıyor.

King Konga saygı duruşu

KONG: KAFATASI ADASI (KONG: SKULL ISLAND)

1970’li yıllarda bir grup uzman ABD hükümeti tarafından keşif gezisi için Pasifik’e gönderilir. Keşfedilmemiş adaya giden ekibin efsanevi King Kong ve canavarların alanına girdiklerinden haberi yoktur. Ama Kong’un ortaya çıkmasıyla heyecanlı olaylar başlar. Filmin başrollerinde; Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson ve geçtiğimiz yıl En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını alan Brie Larson yer alıyor. Aksiyon- Fantastik- Macera türündeki yapımın bütçesi 190 milyon dolar.

King Konga saygı duruşu

KAMERA ARKASI

  • Filmin setleri Hawaii’deki Kualoa Ranch bölgesinde kuruldu. Aynı yerin yakınında Jurassic World (2015) filminin çekim yeri bulunuyor.
  • Yönetmen Peter Jackson’ın 2005 yılında çektiği King Kong filmindeki Kong’un boyu 25 metre yüksekliğe sahipti. Bu filmde ise Kong’un boyu 100 metre yani 328 ayak boyunda.
  • Kong’un görünümü; ilk film King Kong (1933)’ta bulunan muadilinin görünümünden esinlenildi.

King Konga saygı duruşu


İyi Seyirler Dilerim
Efe TEKSOY

Sıradaki haber yükleniyor...
holder