Gündem Kimlik bilgileri çöpe atılınca...

Kimlik bilgileri çöpe atılınca...

Paylaş
Kimlik bilgileri çöpe atılınca...

Aydın'ın Didim İlçesi'ndeki, üç yıldızlı bir otel tarafından aralarında yabancıların da bulunduğu müŞterilerine ait kimlik bilgilerinin bulunduğu fotokopilerin boş bir araziye atıldığı ortaya çıktı

Otel yetkililerinin, bilgileri dışında depo görevlileri tarafından atıldığını ileri sürdüğü evrak, polis tarafından imha edildi.

Didim’de yerleşik olarak yaşayan bir İngiliz, bugün, köpeğini gezdirirken Yeşilkent Yolu üzerindeki makilik alana dökülmüş çöp yığını içinde çok sayıda Türk ve İngiliz vatandaşlarına ait kimlik bilgilerini yer aldığı fotokopilerin olduğunu farkedip, durum ilçede İngilizce yayımlanan bir yerel gazetenin editörü Andy Probert’e bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine giden Probert, fotokopiler arasındaki konaklama belgelerinden evrakların üç yıldızlı bir otel tarafından atıldığı tespit edip, durumu haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, otelin geçmiş dönemlere ait müşteri kayıtlarına ait olduğu anlaşılan evrakları imha etti.

Çöpe atılan evraklar arasında otelin büyük bölümü İngiliz müşterilerine ait pasaport, ehliyet ve kimlik belgelerine ait fotokopiler olduğunu belirten Probert, "Tatilini geçirmek için Didim’i seçen insanların özel bilgilerinin otel tarafından bu şekilde ulu orta atılması çok tehlikeli.

Buradaki bilgiler kötü niyetli kişilerce dolandırıcılık ve başka amaçlarla kullanılabilir. Buraya tatil için gelen insanların kişilik haklarına saygısızlık söz konusu. Bu Didim’in imajı içinde iyi olmayacaktır" dedi.

Otel yetkilileri, bilgileri dışında depo görevlilerinin bu evrakları attığını belirterek, sorumlar hakkında gerekeni yapacaklarını söyledi.


Buket YETİŞSİN / DİDİM, (Aydın) (DHA)