Tuğçe Özcan Kimler estetik operasyon yaptırmamalı?
HABERİ PAYLAŞ

Kimler estetik operasyon yaptırmamalı?

Haberin Devamı

Almadan vermek olmaz, iyiye kavuşmak zaman ister. Daha iyiyi elde etmek için hastalara da düşen görevler olur. Azmeden, bekleyen, metanetli olan ileri cerrahi yöntemlerin de yardımıyla kendi için olan “en iyiye” sahip olur. Ancak söz konusu güzellik olduğunda “en iyi” kişiden kişiye göre şekil değiştirir. Bu yüzden her zaman sonucu bir başkası ile değil, kendi öncenizle mukayese etmelisiniz.

Bir de asla bu işlemlere kalkışmaması gereken kişiler var. Öyle ya, bazen dimyata pirince giderken, eldeki bulgurdan da olmak var. İşte daha iyiye kavuşmak için estetik operasyon olmasını önermediğim kişiler…

Sabırsız Karakterler

Bir işlem ya da operasyondan sonra belli bir iyileşme dönemi olur. Bu iyileşme dönemi günümüz koşullarında oldukça rahat ve konforlu olsa da, hastanın sabır göstermesi gereken bir dönemdir. Örneğin bir meme protezi ameliyatından hemen sonra memeler normal görüntüsünden çok daha ödemli, şiş ve sert olur. Ya da dermapen gibi cilde iğneleyerek doku onarımı yapan tedavilerden sonra cilt kırmızı bir renk alır ve normale dönmesi 2 gün kadar sürer. Burun estetiği sonrası hafif morluklar ve şişler olabilir, göz kapağı estetiği sonrasında dikiş yerlerinde bantlar olur. İşte sabırsız bir kişi, bu süreçte aynaya bakarak “ne yani şimdi ben daha mı güzel oldum?” diye kendini stresli bir durumun içine itebilir. Bu yüzden gerçekten iyileşme dönemi için sabrınız yoksa, bu işlemler size başlarda mutsuzluk ve tedirginlik oluşturabilir.

İş ve Sosyal Durumu Uygun Olmayanlar

Yaptırdığınız herhangi bir işlemden sonra, ertesi gün iş hayatına dönmek her zaman mümkün değildir. Bir botoks, öğle arasında bile yaptırılabilir. Ya da dolgu işlemlerinde iyileşme dönemine gerek olmaz. Ancak özellikle genel anestezi altında yapılan işlemlerden sonra kendinize mutlaka dinlenmek ve iyileşmek için zaman tanımalısınız. Geçirdiğiniz estetik operasyondan hemen sonra, kendinizi iyi hissedebilirsiniz. Ancak ertesi gün eski temponuzda iş hayatına dönmek bünyenizi yorabilir hatta tansiyon değerlerinizi değiştirebilir. Estetik operasyonlar araya sıkıştırılacak işlemler değildir, lütfen iş programınızın rahat olduğu zamanlarda tercih edin.

Psikolojisi iyi olmayan kişiler

Estetik operasyon için karar; sağlıklı bir şekilde alınmalıdır ve kişi bu değişime kendisini hazır hissetmelidir. Depresyondayken, ayrılık acısı yaşarken lütfen bu tip kararlar almaktan uzak durunuz. Böyle zamanlarda plastik cerrahlardan değil değil, daha basit çözümlerle mutlu edecek kuaför salonlarından randevu almak daha akıllıca olacaktır.

Başkalarının görüşlerine kendi fikirlerinden daha çok önem verenler

Güzellik; tek bir açıklaması olan bir kavram değil. Kişiye göre, zevklere göre hatta ülkelere ve kültürlere göre değişkenlik gösterir. Estetik işlemler söz konusu olduğunda kişinin aynada gördüğü görüntü esastır. Yani çok kemerli ve düşük bir burun aynada kişiyi rahatsız etmiyorsa o güzeldir, öte yandan hafif kusurlu da olsa bir kişi aynaya her bakışında o küçücük kusuru görüyor ve bunu değiştirmek istiyorsa bu düzeltilebilir bir durumdur. Neye ihtiyacınız olduğu ya da olmadığı başkaları tarafından değil, sizin tarafınızdan belirlenecek bir olgudur.
Operasyonlardan sonra etraftan zaman zaman çatlak sesler duyulur. Çok beğenen olacağı gibi bazen de (ne yazık ki en çok da kadınlardan) “olmamış bu, neden yaptırdın, eski halin daha güzeldi” gibi görüşler de gelebilir. Bunların ne kadarı gerçek, ne kadar mesnetsiz ithamlardır o tartışılır ancak bir başkasının görüşü değil, kendi görüş ve beğenilerinize göre karar vererek seçimlerinizi yönlendirmelisiniz. Aksi halde kendi hayatınızı değil, başkalarının hayatını yaşamış olacaksınız.

Pesimistler

Hayatta olumsuz olana ne kadar takılı kalırsak, aslında bu tip şeyleri hayatımıza o kadar davet etmiş oluyoruz. Bir hasta işlemle ilgili her detayı sorgulamalı ve iyileşme dönemi hakkında da net bilgiler talep etmelidir. Ancak kişilik olarak sürekli olumsuzu düşünen, her zaman negatif olana odaklanan ve işlerin ters gitme ihtimalini sık sık gündeme getiren kişiler çoğu zaman hekimlerinin de üzerinde negatif bir etki ve baskı oluşturabilir. Elbette her türlü girişimlerin de beraberinde getirdiği bir takım riskler var ancak ileri cerrahi yöntemler ve başarılı plastik cerrahlar ile bu riskleri düşünerek eldeki kazancın üstünü çizmek çok mantıklı değil. Ancak karakter olarak olumsuz yanların üzerinde duran birisi için, iyileşme dönemi ve karar aşaması oldukça stresli bir dönem haline gelebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder