Pazar Postası Kimler biletli konser verebilir?
Paylaş
Kimler biletli konser verebilir?

Cengiz Semercioğlu, ‘Duymayan Kalmasın’da “Türkiye’de biletli konser verecek üç sanatçı var: Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Tarkan” dedi

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu
’nda konser veren diğer şarkıcıların açık havayı dolduramadığını, bu sebeple de kapıların açıldığını söyledi.



‘Bindirme seyirci’ meselesi geçen yıl sektörün en büyük dedikodu malzemesiydi.



Yalnız Sayın Semercioğlu’nun saydığı isimlere itirazım var. Biletli konser verebilecek isimleri açıklarken Sıla, Ebru Gündeş ve Demet Akalın’ı unuttu herhalde…

Bu üç isim de Türkiye’nin her yerinde biletli konserleri ağzına kadar doldurur. Üstüne, kapıda biletsiz kuyruklar da olur.

KELİME DAĞARCIĞI


Mülteci: Bir başka yere ya da ülkeye sığınan kimse.

Mürteci: Yeni düzene karşı direnen kimse, gerici.

RÖPORTAJ ARKASI


Ali Poyrazoğlu’yu ilk defa bu kadar üzgün, yorgun ve kızgın gördüm. Röportaj sırasında, yakın arkadaşı Bülent Kayabaş’ın vefatından bahsederken gözleri doldu, ağladı ağlayacak gibiydi. Poyrazoğlu, Kayabaş’a rol vermeyen TV yapımcılarını suçluyor. Söyledikleri bir TV yapımcısı olarak da ilgimi çekiyor.



Dün Cumartesi Postası’nda okuduğunuz Ali Poyrazoğlu röportajı bu sebeple yapıldı.

DİP NOT: Röportajı Gezi Pastanesi’nde yaptık. Ali Bey biraz ‘yüksek sesle’ konuşur. Röportajın sonuna doğru 70 yaşlarında bir İstanbul hanımefendisi gelip, nemli gözlerle Ali Bey’e başsağlığı diledi. Belli ki bütün röportajı can kulağıyla dinlemişti. Hâlâ okumadıysanız, bulun, okuyun derim.

CİNSİYETÇİ VE TUTUCU


Canan Tan’ın yeni romanı ‘Başıbozuk Sevdalar’ raflarda yerini aldı. Genç bir kadının ardı ardına hayal kırıklıkları ile biten üç farklı aşk ilişkisini anlatıyor Canan Tan. Üç farklı ‘aşık erkek’ karakteri de çiziyor romanda.




Zaman zaman çok akıcı, zaman zaman da durağan bir üsluba sahip.



Beni en çok şaşırtan, Canan Tan’ın ‘cinsiyetçiliğe’ varan bakış açısı oldu. Üstelik bu bakışı kadınlar aleyhine yapıyor. Neredeyse tutucu! Şu cümleye bakın: “Bu tür dörtlü yolculuklarda erkekler ön koltukta, kızlar ya da kadınlar arka koltukta otururlar genelde.” Kızlar ya da kadınlar derken?!!!

GEREKLİ BİLGİ


İnternette ‘Kitap Kulübü’ isimli bir site var. Kitap okumaya nereden başlayacağını bilemeyenlerin ve motivasyona ihtiyaç duyanların imdadına yetişiyor.



Aylık 49,90 liraya üye oluyorsunuz. O ay sizin için seçilen kitaplar gayet ucuza adresinize geliyor. Sosyal medyadan hangi kitabı okuyacağınız da duyuruluyor. Benim bu ayki kitap listem şöyle:

✔ Patrick deWitt: ‘Kahya ve Klara’
✔ Henrietta Rose-Innes: ‘Hep Eve’
✔ Ödön Von Horvath: ‘Tanrısız Gençlik’
✔ Vladimir Pistalo: ‘Tesla Maskelerle Çevrili Bir Hayat’
✔ Semih Gümüş: ‘Yalnızlık Kime Benzer’



Kitap seçemiyorum diyenlere duyurulur!

STRES ÇARKI


Geçen hafta iş için İzmir’deydim. Kemeraltı’nda gezerken neredeyse bütün dükkanların camlarında aynı yazıyı gördüm: “Stres çarkı gelmiştir.” Nedir bu diye sordum, “Yeni nesil tespih” dediler.




Girdim dükkana. 5 ile 500 lira arasında değişiyordu fiyatları. 20 liraya bir adet stres çarkım oldu. Beş dakika kurcaladım. 10 dakika çevirdim. Sonra kenara attım, bütün popüler kültür ürünleri gibi…



Algıda seçicilik olsa gerek, şimdi neredeyse bütün çocukların elinde görüyorum. Geçmişte ‘denge bilezikleri’ vardı. Kimsenin dengesi düzelmedi! ✸ Bu arada bazı ülkelerde yasaklanmış. Bilginize.

İŞE YARAMAYACAK BİLGİ


Çağatay Ulusoy gelecek sezon için gelen dizi tekliflerini geri çeviriyormuş. Türkiye’de yetişmiş her dizi oyuncusu gibi, o da seneye Amerika’da oyunculuk dersleri alacakmış. Bir yandan da oyunculuk işleri kovalayacakmış.

Haberin Devamı