Mesut Yar Kim öle kim kala?
HABERİ PAYLAŞ

Kim öle kim kala?

Dizilerin sezon finalinde ilk kurşun kimden çıkacak diye bekliyordum.

[[HAFTAYA]]

Ya da kim trafik kazasına kurban giderek izleyiciyi üç ay kadar “öldü mü kaldı mı?” diye düşündürecek? Yanıt TRT ekranından peş peşe geldi. Önce “Yedi Güzel Adam”da bir gerildik, adından “Beni Böyle Sev” dizisinde tüfek ateşlendi... Patlama sesini duyunca, “Aha da gitti çınar gibi Ömer kardeşim” diye içimden geçirdim. Burak dediğimiz eleman bir şekilde Ömer’in canına kıymıştı... Sonra inceden bir sakinledim. “Yahu Mesut, bin yılın TV hastasısın, bu tarz klişeler sende hâlâ merak uyandırıyor mu?” diye durumuma hayıflandım. Hâl böyle olunca içimiz rahatladı. Hem Ömer’in geleceği hem de sezon finalinin ilk kurşununun kimden çıkacağı merakını gidermek açısından...

Haberin Devamı

Depar için bir şans daha...

finali yapacak olan “Kaçak” (atv) dizisi bir yarış atı misali son düzlükte açılarak ciddi bir izlenme oranı yakaladı... Açıkçası önümüzdeki sezonun işlerinden biri olacağının garantisini bugünden verebiliriz. O değil de diziye son bölümde dahil olan usta oyuncu Haluk Bilginer’in gölgesi bile ilk bakışta geçtiğimiz sezonun sıkı işlerinden “Ezel”in havasını estirdi... Bazı karakterler eğer ki zorlama değilse bahtı açılmış işlere ekstra iyi gelebiliyor. Kimisiyse iddiası ne olursa olsun girdiği işlerde mayayı tutturamıyor... Haluk Bilginer, A şıkkında yer alan oyunculardan. “Ezel”de yarattığı karakterin süksesi hâlâ bitmiş değil, onun havası bile “Kaçak”ın fazladan bir depara kalkmasına yeter. Ben böyle düşünüyorum.

Gözlerim bir yerden aşina size!

“Kara Para Aşk”ta (atv) Elif’in en yakın arkadaşı Bahar da eksik kalmayıp herkesin peşinden koştuğu elmaslara gözünü dikmişti... O da herkes gibi elmas manyağı olup zenginliğin hayalini kurarken amacına giden yol herkesten gizlediği sevgilisi Levent’i şirkete aldırıp Elif’le yakınlaşmasını sağlamaktan geçiyordu... İzliyorsanız bilirsiniz, kızımız Levent’i şirkete bir kurtarıcı olarak aldırdı. Şimdi de Elif’le sevgili olması için çabalıyor... Levent başta mevzulara bu şekilde dahil olmayı kabul etmedi ama başka çaresi de yoktu açıkçası... Hatırlarsanız daha önce “A.Ş.K.” (Kanal D) dizisinde Azra karakteri, sevgilisi Kerem’le içinde bulundukları maddi zorluktan kurtulmak için Kerem’i zengin ablamız Şebnem ile baş göz etmeye çalışmıştı... Şebnem sözde yüzme öğretmeni olan Kerem’e aşık olacak, evlenecek ve malum hasta olduğu için yakın zamanda ölecek ve ikili de servete konacaktı. Al birini vur ötekine. Baksan ikisinde de aşk ana temada ama para aşkı be sevgili okur!

Haberin Devamı

İki yarışmanın tek kazananı...

Kanal D’de bu yazın “Çarkıfelek yazı” olacağını duyurmuştuk. Hafta içi haber sonrası yayınlanacak olan yarışma için iki seçenek var... Eğer tutarsa; “Çarkıfelek” gelecek sezon da devam edecek. Üstelik sunucu İlker Ayrık kardeşimiz hem “Çarkıfelek”i hem de “Ben Bilmem Eşim Bilir” yarışmasını sunacak... Kötü senaryoya da bakacak olursak, sınırlı sayıda çekilen yarışma yaz aylarını sınav vererek bitirip kanaldan mezun olacak. Yerini tekrarları bile reyting rekorları kıran “Ben Bilmem Eşim Bilir” yarışmasına bırakarak. Her halükârda iki yarışmanın kazananı da İlker olacak, o ayrı!

Haberin Devamı

Ah nerede vah nerede?

“Analı Oğullu” (Show TV) aniden ortadan kayboldu. Bildiğim kadarıyla sezon finali kararı filan da yoktu. Bu hafta dizinin yerine “Pis Yedili” geçerek salı akşamını kapattı... Kanalın haftalık yayın akışında ise “Analı Oğullu” isimli diziye rastlayamadım. Dikkat ederseniz bazı işler şu sıralarda inceden bir “kim vurduya” gidiyor... Özellikle Show TV kısmen de Kanal D’nin bu yıl böyle birkaç vukuatı oldu. Hâl durum buyken bahsettiğimiz dizinin hem anası hem de oğlu için meraklanmakta haklı değil miyiz, ne dersiniz?

Harekette bereket var...

Vahe Kılıçarslan’ın sunduğu “Ye, İç, Mutlu Et” CNN Türk ekranında ilk sınavını verdi. Sanırım Vahe ilk bölümden son yılların en hızlı programını gerçekleştirdi.... Koca bir Trabzon kentinin tarihinden başlayarak mutfak kültürüne kadar tüm detaylarını, üzerine bir de fukara evi yenileyerek 35 dakika içinde izleyenlere anlattı... İzleyici tematik kanallarda bu türden bir hıza alışık değil. Ama bir değişimin de karşılığını bulacağını düşünüyorum... Tıpkı Vahe Kılıçarslan’ın ilk programdan aldığı hatırı sayılır reytingi gibi. Sevgili kardeşimin yolu açık olsun...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder