Siyaset Kim birbirine girmiş canım?
Paylaş
Kim birbirine girmiş canım?

Erdoğan, hükümet ile asker arasında gerilim yaşandığı iddialarına kızdı

Başbakan Tayyip Erdoğan, bazı çevrelerin Türkiye’ye karamsarlık pompalamak için gayret içinde olduğunu, muhalefetin ve medyanın bu sürece bilerek ya da bilmeyerek katkı verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ülkedeki terör, etnik unsur, dini gruplar ve azınlıklar sorununu masaya yatırıp çözmek için Demokratik Açılım sürecini başlattıklarını belirten Erdoğan şöyle konuştu:

“Bütün bu adımlar partimin adımı değil, hükümetimizin ve devletimizin bir politikası. Ancak öyle anlar geliyor ki yok kurumlar birbirine girmiş, öyle olmuş, böyle olmuş. Kim girmiş birbirine canım? Her zaman farklı düşünceler, yaklaşımlar olabilir. Her kurum, anayasa ne tanım yapmışsa uyum içinde onu yapacaktır. Hatalar yok mudur? Vardır. Eksikler yok mudur? Vardır. Ama kalkıp da bir yerden yakalayıp kurumları yıpratmanın, kurumlar arasında sorun varmış gibi göstermenin hiç kimseye yararı olmaz.”

'KURUMA MAL EDİLEMEZ'

Hukuk sisteminin bağımsız şekilde olayları aydınlattığını, ak ile karayı ortaya çıkardığını belirten Erdoğan, “Kurumlar içinde suç işleyen, hata yapan varsa bunlar asla ve asla tüm bir kuruma mal edilemez. Bu noktada da herkesin sorumlu davranması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı