Sağlık Kilo verirken yapılan hatalar (Bel, bacak ve basen nasıl eritilir?)

Kilo verirken yapılan hatalar (Bel, bacak ve basen nasıl eritilir?)

Paylaş
Kilo verirken yapılan hatalar (Bel, bacak ve basen nasıl eritilir?)

Kilo verme aşamasında yapılan birtakım hatalar motivasyonunuzu kırıp sizi hedefinizden uzaklaştırabilir. İşte kilo verirken yapmamanız gerekenler... Dr. Ayça Kaya anlattı

PES ETME

Bugün yemeği fazla kaçırmış olsan da yarın bunu telafi edebilirsin. “Bugün çok abarttım, artık bitti, yenildim” diye düşünme.

KIYASLAMA

Ayşe Hanım senden daha fazla kilo vermiş olabilir ama unutma ki herkesin metabolizması farklıdır. Belki sen de bir süre sonra daha hızlı kilo vereceksin, sabırla devam et, sakın yılma.

YEMEĞE ODAKLANMA

Kendine yeni meşgaleler bul, sürekli yemek düşünmekten vazgeç. Açlığı sevmeyi dene, yoksullarla empati kur.



ALIŞKANLIKLARI UNUT

Asla eski alışkanlıklarını aklına getirme. Unutma, sen artık yeni bir hayata başladın ve değişmek istiyorsun. Yeni ve şık giysiler giymek istiyorsan bu yeni hayata da alışmalısın. Sakın aklından çıkarma, sen artık o eski sen değilsin.

KENDİNE ACIMA

Sen de herkes gibi çok değerlisin, şişmanken de zayıfken de özel birisin. Zayıflamayı önce sağlığın için, sonra kendini daha çok beğenmek için istemelisin. Kimsenin cesaretini kırmasına izin verme, kendini güven.

EGZERSİZİN 7 KURALI

● İnsülin kullanan bir şeker hastası değilseniz istediğiniz saatte egzersiz yapabilirsiniz. Yeter ki yapın.

● Yağ yakmak için mutlaka aerobik dediğimiz kalp hızını artıran egzersizler yapmak gerekir. Hızlı yürüme, yüzme, bisiklete binme, ip atlama gibi egzersizler bu guruptadır.

● Metabolizma hızını artırmak için direnç egzersizleri de yapılmalı. Ağırlık kaldırma bu egzersizlerdendir.

● 1 her zaman sıfırdan büyüktür mantığı ile yaptığınız her egzersiz vücudunuzun iyilik bölümüne yazılır unutmayın. Hiç yapmamaktansa 1 kez yapmak iyidir. Ancak amaç her gün yapmak olmalı.



● Egzersizden yarım saat önce balık yağı kullanmak yağ yakılmasını hızlandırır.

● Egzersizden sonra en az 1 saat yemek yememeye özen gösterirseniz yağ yıkımınız daha çok olur.

● Egzersiz öncesi protein ve karbonhidrat dengeli bir öğün tüketimi (yağsız beyaz peynirli kepekli tost ve ayran gibi) egzersiz performansınızı artırır. Şeker hastalığınız yoksa aç karnına da egzersiz yapabilirsiniz.

Haberin Devamı