Siyaset Kılıçdaroğlu: Türban raporunu ben görmedim
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Türban raporunu ben görmedim

Kılıçdaroğlu: Türban raporunu ben görmedim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kendisine partisinin hazırladığı türban raporunun sunulup sunulmadığına" ilişkin bir soruya, "Ben bir rapor görmedim" dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, partisince Bolu Büyük Abant Otel’de düzenlenen toplantıya gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP’nin sosyal demokrat bir parti olduğunu, sosyal faaliyetlerinin de bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Abant’da milletvekilleri ve MYK üyeleri ile yararlı bir toplantı yapacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, bugün ve yarın devam edecek toplantıda hem Türkiye’yi, hem dünyayı, hem de partilerini konuşacaklarını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Bazı gazetelerde CHP’nin türban raporuna ilişkin haberler yer aldığını" ifade etmesi üzerine, "Daha ben bir rapor görmedim" diye konuştu.

CHP'li Okay: MYK'ya türban taslağı ve raporu sunulmadı
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay ise, türbanla ilgili çalışmalarının sürdüğünü, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına türbanla ilgili olarak taslak veya rapor sunulmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Partisinin, Bolu Abant Tabiat Parkı’nda bulunan Büyük Abant Otel’de düzenlendiği iki gün sürecek toplantıya katılan Hakkı Süha Okay, gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazetelere yansıyan türban raporunun sorulması üzerine Okay, “Çalışmalarımız sürüyor. MYK'ya ne böyle bir rapor, ne de böyle bir taslak sunuldu. Basına yansıyan, benim Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası basına yaptığım açıklamanın rapor olarak algılanmasıdır. Ortada bir rapor yok. Doğrudan bir açıklama yaptım. MYK’ya böyle bir rapor sunulmadı. Genel Başkan'a bir çalışma sunulmadı. Açık ve net söylüyorum. Bir kez daha ifade ediyorum Merkez Yönetim Kurulu toplantısına herhangi bir şekilde türbanla ilgili olarak, yapılmakta olan çalışmaya ilişkin ne bir taslak, ne bir rapor sunulmuştur” dedi.

CHP'de birçok konuda çalışmalar ve komisyonlar olduğunu söyleyen Okay, “Bu komisyonlar çalışmalarını tamamlarlar ve MYK’ya raporlar sunulur ve değerlendirilir. Bireysel olarak görüşmeler ve değerlendirmeler olabilir ama karar organına ulaşmadı” diye konuştu.