Siyaset Kılıçdaroğlu ölümden döndü
Paylaş
Kılıçdaroğlu ölümden döndü

Kılıçdaroğlu, elektrik tellerinin bulunduğu bir bölgeden geçerken akıma kapılma tehlikesi atlattı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ödemiş’te düzenlediği tarım mitinginde motorinin fiyatını 1.5 liraya indireceklerini, aile sigortasını hayata geçireceklerini ve yeşil kartı da iptal etmeyeceklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üreticinin sesini meydanlardan duymadığını belirten Kılıçdaroğlu telefon dinlemelere değinirken, "Sesinizi duyuracaksanız telefonda konuşun" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, hakkını aramak isteyenlerin tutuklamalarla karşı karşıya kaldığını anlatarak, "Bizim iktidarımızda saat 5’te kapıyı çalan polis değil sütçü olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar’dan karayoluyla İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde kentte kaldığı otelden ayrılarak Torbalı ve Bayındır İlçeleri’ni ziyaret etti. Zaman zaman kahvelerde çay molası veren Kılıçdaroğlu, daha sonra Ödemiş İlçesi’ndeki İstasyon Meydanı’nda düzenlenen tarım mitingine katıldı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı meydan, saat 10.00’dan itibaren doldurulmaya başladı. Meydanı dolduran yaklaşık 50 bin kişilik kişi, ’Hayvancılık merkezi Küçük Menderes ağlıyor’, ’Önderimiz Kemal, hedefimiz iktidar’, ’Dünyanın en pahalı mazotu Türkiye’de’, ’Birlikte çalışıyor, birlikte üretiyor, birlikte büyüyoruz’, ’Angus ithal etme üreticiyi destekle’, ’Sarıkız ağlıyor, Ödemiş karalar bağlıyor’, ’Tarlaya ektim soğan, Ağlarsa anam ağlar Tayyip yalan ağlar’ yazılı pankart ve dövizler dikkat çekti. Ellerinde Türk bayrakları ve CHP flamalarını taşıyan kalabalık, ’Bir ıslık da sen çal’ diyerek bir ağızdan ıslıkladı. Saat 13.00 sıralarında meydana alkışlar ve ’Başbakan Kemal’ sloganlarıyla gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında iktidara yüklendi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, 12 Haziran’da halkın gücüyle ’haramilerin iktidarını’ yıkıp halkın iktidarını kuracaklarını söyledi. Seçim şarkılarında olduğu gibi halkın bir kumar oynadığını, ’Ak’ dediğinin ’kara’ çıktığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Eğer kendilerine ’ak’ diyorlarsa çiftçinin, emekçinin, işçinin memnun olması lazım. Şimdi soruyorum, işçi, çiftçi, emekli, sanayici hayatından memnun mu? Kim hayatından memnun? Haramiler hayatlarından memnun. 12 Haziran’a az kaldı. Beraber, tek yürek olacağız, haramileri yıkıp halkın iktidarını kuracağız."

Ödemiş’in tarımsal üretim için çok önemli bir yer olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, üreticinin emeğinin karşılığını alamadığını anlatırken, çiftçinin ürününü ekip, diktiği halde alınterinin karşılığını alamadığını belirterek, "Bir dönem pamuk önemliydi, şimdi pamuğu dışardan getiriyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez ithal angus aldık, kurbanlık koyunumuzu da dışardan getirdik. Bizim milletimiz düşünmeyecek mi, bu ülkede üretici var, çalışıyor. Niye dışardan geliyor? Bu milletin alınterinin değeri niye verilmiyor, çünkü onlar ceplerini düşünüyorlar halkı değil. Unutmayın sakın" diye konuştu. CHP olarak bir hesap yaptıklarını, tarım kesimine 5 milyar lira destek verilirken 6 milyar lira vergi alındığını, 20 milyar liralık ürünün de ithal edildiğini belirtti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye deki bütün çiftçilere sesleniyorum, o 20 milyarı yabancı ülkelerin çiftçisine verme yerine bizim ülkemizin çiftçisine verilseydi bu ülkenin çiftçisi bırakın Türkiye’yi bütün dünyayı beslerdi. Türkiye ekiyor ama dünyanın en pahalı gübresi, en pahalı mazotu, elektriği bizim çiftçiye veriliyor. Ama ürünü dünyanın en ucuz ürünü. Ne olacak yetmiyor. 26 milyon hektar alan AKP iktidarı döneminde ekilmedi" dedi.

Haberin Devamı

SÜT SUDAN UCUZ

Yolda gelirken üreticilerin sütlerini döktüklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımız sabah birer bardak süt içse ülkede bu sorun kalmaz. Süt üreticileri sütlerinin değerini biliyorlar değil mi? Su mu pahalı süt mü? Suyu alırsınız şişelersiniz, ya süt? Besleyeceksiniz, yem vereceksiniz, hayvanı sağlıklı hale getireceksiniz, vatandaşa vereceksiniz ve sudan ucuz olacak. Bu yapıyı tersine çevireceğiz. Halkın iktidarında bunu yapacağız."

Haberin Devamı

Pamuk ekimindeki azalmadan kaynaklı tekstil sektörünün de sıkıntıya girdiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, zeytin, üzüm ve incir üreticisinin de zor durumda olduğunu belirtti.

SESİNİZİ DUYURACAKSINIZ TELEFONDA SÖYLEYİN

Üreticilerin sesini Ankara’dan Başbakan’ın duymasını isteyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, telefon dinleme konusuna da işaret ederek şöyle konuştu:

"Ankara’dan Recep Bey duysun, bu milletin derdi nedir, anlasın. Ödemiş meydanında siz söylüyorsunuz, onların kulakları duymaz, telefonla konuşurken derdinizi anlatın da onlar daha rahat duyarlar. Eğer birisi hükümeti eleştirirse sabahın beşinde altısında polis kapısına gelir, seni götüreceğiz diye. Bizim iktidarımızda, halkın iktidarında sabahın beşinde altısında kapıyı sütçü çalacak, çocuğunuza süt getirdim diyecek. Bunların iktidarında polis olacak, tutuklayacak, gözaltına alacak ama biz demokrasiyi, özgürlüğü getireceğiz. Ailemizi, bütün aileleri düşüneceğiz. Onların çocuklarını düşüneceğiz. Sabahın beşinde altısında sütçü gelecek, çocuklarımız daha iyi beslenecek ve mutlu bir Türkiye’yi beraber yaratacağız."

Haberin Devamı

"ANANI DA, KARDEŞİNİ DE AL GEL"

İktidara geldiklerinde tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap soracağına söz veren Kılıçdaroğlu, halkı düşünenlerin halkın sorunlarıyla ilgilendiğini, Başbakan Erdoğan’ın halkın arasına girdiğinde, şikayetini anlattanı dinlediğini kimsenin göremediğini ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, "Çiftçi ne söylemişti? Mahvolduk diye, sizin ananız için ne demişti? ’Ananı da al git’ demişti. AKP ile aramızda bir fark var, o ananı da al git diyor, biz "ananı da, babanı da, kardeşini de al gel kardeşim’ diyoruz. Biz halk olarak birlik olursak, ayrışmazsak, bizi yıkacak güç yoktur" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 9 milyon emeklinin ikinci sınıf vatandaş sayıldığını, üreticinin kan ağladığını, seçim öncesinde Başbakanın mazottaki ÖTV’yi kaldırma sözünü tutmadığını belirterek "Ben size söz veriyorum, işçi Kemal’in, çiftçi Kemal’in, halkçı Kemal’in sözü. Mazotu yarıya indireceğiz, 1.5 lira yapacağız. Biliyorum Recep Bey bunu duyunca, gene diyecek ki ’Parayı nereden bulacaksın?’ Hiç meraklanmayın. Size 5 milyar TL teşvik verip, 6 milyarı vergi diye alan bir zihniyet sizi teşvik mi ediyor?" dedi. 12 milyon 715 bin yoksul için aile sigortası getireceklerini ancak onun da eleştirildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Yoksulluğu bitireceğiz, tarihe gömeceğiz’ dedik. Başladılar kormaya, Recep Bey kalktı dedi ki ’Sen kayıtdışı yoksulları niye hesaba katmadın?’ TC tarihinde ilk defa bir Başbakan kayıtdışı yoksulluktan bahsediyor, açıklanan rakamlar az diyor. Ne yaparsa yapsın, ne düşünürse düşünsün aile sigortasını getireceğiz, yoksul evde kadına her ay 600 lira yatıracağız hesabına ve o kadın anasının ak sütü gibi kullanacak o parayı. Biz bunu söyledik ama dediler ki, aile sigortası verecek, kadına 600 lira verecek ama bunlar "yeşil kart iptal edilecek’ diyorlar. Recep bey sen de bütün bakanları da duysun. Yeşil kart iptal edilmeyecek, 600 lira da verilecek."

Türkiye topraklarının bereketli, üreticinin çalışkan ancak, iktidarın beceriksiz olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, AK Parti ile aralarındaki farkın çok iyi bilinmesini isterrken, zaman zaman kendileri için "Projeleri, hedefleri yok, sadece eleştirirler" denildiğini bildirirken, "Projemiz, hedefimiz, gelecek güvencemiz var. Ülkeyi bunlardan çok daha güzel yöneteceğiz. Halk memnun olacak. Bundan emin olmanızı istiyorum. CHP iktidara gelirse faizler yükselirmiş. Ödemiş Meydanı’ndan sesleniyorum: Faizler asla ve asla çıkmayacak. Çünkü biz ekonomiyi yöneteceğiz. İcra dairelerinin sayısı azalacak. Hacizli traktör olmayacak. Çiftçiyi perişan edeceksiniz, haciz kıskacına sokacaksınız, bundan kötüsü mü olur? Haciz kıskacından, yüksek faizden çiftçimizi kurtaracağız. Mazotta ÖTV’yi indireceğiz ve mutlu bir Türkiye’yi beraber kuracağız" dedi.

Süt fiyatlarının 1993 yılından bu yana 10 kuruş artığına da dikkat çeken Kılıçdaroğlu, halkla karşılıklı olarak birbirlerine güveneceklerini, hiçbir açıkları bulunmadığını, temiz siyaset, halka hizmet için yola çıktıklarını kaydederek, "12 Haziran’a az kaldı, Türkiye’yi adım adım dolaşacağım. Halkla kucaklaşacağım. Ta ki haramilerin iktidarını yıkıncaya kadar. Deniyor ki hayvancılık merkezi Küçük Menderes kan ağlıyor. Sadece burası değil Van’a, Muş’a, Yozgat’a gittim. Üretici kan ağlıyor. Bunlar ülkeyi düşünmüyorlar. Bu ülkede bir sorun varsa unutmayın o sorun Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorunudur" diyerek sözlerini sürdürdü.

AKIMA KAPILACAKTI

Bu arada Kılıçdaroğlu otobüsün üzerinde meydanı terkederken kaza tehlikesi yaşadı. Şehir enerji hattını son anda farkeden Kılıçdaroğlu ve yanındakiler eğilerek bir kazanın önüne geçti.

Turaç TOP- Burcu TANER- Yüksel BALCI/ İZMİR, (DHA)