Siyaset Kılıçdaroğlu: Kimi twitterda mesajlaştı, kimi maç izledi
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Kimi twitterda mesajlaştı, kimi maç izledi

Kılıçdaroğlu: Kimi twitterda mesajlaştı, kimi maç izledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir yargıcın ’üzerimde kurumsal baskı var’ diyerek görevinden ayrıldığını belirterek, "Başbakan’a ’o yargıca kurumsal baskıyı kim yaptı?’ diye sorduk, Başbakan’dan ses var mı, tık yok. Burada bağıramaz, çağıramaz" dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, bazı il başkanları, sanatçılar, aydınlar, yazarlar ile yaptıkları toplantıda Türkiye’yi, dünyayı ve CHP’yi görüştüklerini söyledi.

Bu çalışmadan dersler aldıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, ’Hepimiz Türkiye’nin aydınlığa kavuşması konusunda görüş birliğine vardık. Herkes şunun altını çizdi; Türkiye’nin, CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır" dedi.

Kılıçdaroğlu, bölgesel düzeyde bu çalışmaları sürdüreceklerini söyleyerek, "Biz kendimizi anlatacağız, uzun yıllardır CHP ile ilgili oluşturulan yanlış algıları yerle bir edeceğiz, bunda kararlıyız, çünkü biz Türkiye’nin partisiyiz" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulunda, geçen hafta sınır ötesi operasyonlarla ilgili yapılan kapalı oturumun AK Parti’nin istediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, gazete haberlerindeki bilgilerin içeriğinin bile, Hükümetin kapalı oturumda anlattıklarından daha dolu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

"Bu kadar boş, bu kadar sığ bir kapalı oturumu ilk kez dinliyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "AKP’nin gerçekleri ve bizim konuşmalarımızı kamuoyundan gizlemek için, takiye yöntemi ile kapalı oturum istediğini hemen anladık" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kapalı oturum sırasında bir grup başkanvekilinin Twitter’dan mesaj gönderdiğini, bazı AK Parti’li milletvekillerinin de kuliste maç izlediğini anlattı.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin, Parlamentonun, AKP’li milletvekillerinin haline bakın. Böyle bir yapı olabilir mi? Onlar konuşamazlar, onların dilleri yoktur; onlar duyamazlar, onların kulakları yoktur; onlar düşünemezler, onların yerlerine başkaları düşünür. AKP’nin getirdiği Parlamento, çalışma ortamı bu. Kendileri çalar, kendiler oynarlar" diye konuştu.

-ŞİLİ’DEKİ MADEN KAZASI-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şili’deki maden kazasında, yerin 700 metre altında kalan işçilerin göçükten çıkarıldığını anımsattı.
Türkiye’de de 17 Mayısta bir kaza olduğunu ve işçilerin hayatlarını kaybettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, 2 işçinin cesedinin ise hala çıkarılamadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’daki kaza için "kader" dediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Şili’de kader olmayan şey Türkiye’de neden kader oluyor? Şili’de ölmeyen maden işçisi Türkiye’de neden ölüyor? Çünkü orada akıl ve mantık var. Önce kazayı önleyecek önlemler alıyorsunuz ama Sayın Başbakan’ın bu taraklarda hiç bezi yok" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, çalışanların, üretenlerin AK Parti Hükümeti tarafından sevilmediğini bildiklerini ifade etti.
"Size ne üretmekten? Siz oturun, size gelip bir şeyler dağıtılacak; yoksul kalın ve AKP’ye bağımlı hale gelin. Hiç düşünmeyin, seçimlerde de gidip oy verin. Getirmek istedikleri mantık bu ama biz buna direneceğiz. Herkes üretecek ve çalışacak" diyen Kılıçdaroğlu, karşılarında AK Parti’nin yan kolu olmayan, özgürce hak arayan ve direnen işçi sendikaları olacağını söyledi.

-HSYK SEÇİMLERİ-

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerine de değindi.
CHP’nin "AK Parti’nin, demokrasiyi ve özgürlükleri genişletmek isteyen bir parti olmadığını, gizli gündemi olan bir parti olduğunu" söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "(Hadi canım) dediler, ’gizli gündemi yok’ dediler ancak bunun sonucu ortaya çıktı. AKP, ’yargı bağımsız ve tarafsız değil’ diyordu. Onların bağımsızlık ve tarafsızlık anlayışı ile bizim bağımsızlık ve tarafsızlık anlayışımız farklıydı ama aynı sözcükleri kullandığımız için ’AKP de özgürlük istiyor, niçin itiraz ediyorsunuz?’ diyorlardı" diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti’nin HSYK’yı çalıştırmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, bir yargıcın, "üzerimde kurumsal baskı var" diyerek görevinden ayrıldığını ifade ederek, "Başbakan’a ’o yargıca kurumsal baskıyı kim yaptı?’ diye sorduk, Başbakan’dan ses var mı, tık yok, işine gelmiyor. Burada bağıramaz, çağıramaz. Sen hukukun üstünlüğü diye meydanlara çıkmadın mı? O yargıca baskı yapanı bulmak senin görevin değil mi?" dedi.

Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin "yargı bağımsızlığını getiriyoruz’ diyerek Anayasa değişikliğini getirdiğini söyledi. Brüksel’de, değişiklikleri destekleyen Avrupa’ya "bunlar reformsa önce siz uygulayın" dediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Yargıyı yürütmenin emrime vermek ne zamandan beri reform oldu?" diye sordu.

Haberin Devamı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğinden sonra HSYK’ya bakan ve müsteşarın yanı sıra, Müsteşar Yardımcısı ve Personel Genel Müdürü’nün de girdiğini söyledi.