Siyaset Kılıçdaroğlu da Batum'a sert çıktı
Paylaş
Kılıçdaroğlu da Batum'a sert çıktı

Batum'un 'kağıttan kaplan' sözüne CHP liderinden de eleştiri geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "her kurum gibi ordunun da eleştirilebileceğini" ifade ederek, "Ama önceki genel başkanımızın söylediği çok güzel bir söz var: Orduyu eleştirmek CHP genel Başkanı katında ancak olur" dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısındaki sözlerine değinerek, şunları
kaydetti:

"Sayın Başbakan bugün konuşmasında orduya da değinmiş, ordumuzu övmüş. Ne kadar samimi olduğunu bilmiyoruz. Bizi eleştirmiş... Önce şunu söyleyeyim, Sayın Başbakan eleştirebilir, eleştirisinde haksız olabilir ama ben Sayın Başbakandan şu samimiyeti beklerdim: Bizi eleştirdiğin gibi kendini de eleştirmeyi bileceksin. Eğer senin bir bakanın çıkıp da ’bu orduyla mı biz savaşa girecektik’ der ve sen sesini çıkarmazsan sen orduya saygı göstermiyorsun demektir. Biz sadece orduya değil, devletin tüm kurumlarına saygılıyız; devleti devlet yapan kurumlara saygılıyız. Ama devleti devlet yapan kurumlara saygılıysak o saygıyı da çok iyi bilmeliyiz. Herkes, her siyasetçi bunun gereğini yapmalıdır.

Haberin Devamı

’Hiç kimse ordu üzerinden siyaset yapmaz.’ Bu bize Mustafa Kemal’in verdiği mirastır. Bu mirası herkes özenle koruyacaktır. Her kurum eleştirilebilir, ordu da eleştirilebilir ama önceki genel başkanımızın söylediği çok güzel bir söz var: Orduyu eleştirmek, ancak CHP Genel Başkanı katında olur. Biz güzel, geleceği parlak bir Türkiye özlemiyle gerçekten de yanıp tutuşuyoruz. Her yere gidiyoruz, her alana gidiyoruz, her alana girmeliyiz. beraber çalışmalıyız, ortak çalışmalıyız, tek ses çıkarmalıyız, ortak ses çıkarmalıyız. Eğer tek ve güçlü bir ses çıkarabilirsek halkın güvenini kazanmış oluruz. Biz halkımızın seviyoruz, onlara güveniyoruz."

Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası gazetecilerin "Süheyl Batum istifa edecek mi?" sorusuna "Bana istifa sormayın" yanıtını verdi.

LİDERLERİN 'BATUM' AÇIKLAMALARI

>> BATUM'DAN ERDOĞAN'A YANIT

>> BAŞBAKAN'DAN BATUM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

>> BAHÇELİ: BATUM ŞUURUNU KAYBETMİŞ