Siyaset Kılıçdaroğlu: Cemil Çiçek, adını 'Cemil Biat' yapsın
Paylaş
Kılıçdaroğlu: Cemil Çiçek, adını 'Cemil Biat' yapsın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan için 'apoletsiz Kenan Evren' ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e de "Adını Cemil Biat olarak değiştir" diye seslendi

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Buradan hükümete çağrıda bulunuyorum merkezi Irak yönetimi ve bölgesel Kürt yönetimi ile görüşün. Oradaki Türklerin güvenliği için BM'yi harekete geçirin. Oradaki insanlarımıza yardım etmeliyiz. Silah değil. Uluslar arası kuruluşları harekete geçirmeliyiz.

Türkmenleri korumak için gerekirse kuzeyde Kürt yönetimiyle görüşülmeli ve onların da desteğiyle koruma sağlanmalıdır. Bölgeyi korumamız lazım. Bölgede huzursuzluk hepimizi için huzursuzluktur. Düne kadar söyledik "Bölgeye silah göndermeyin" diye. Yüzlerce TIR gitti silah dolu. Önümüzdeki günlerde silahı nasıl gönderiyorlar bütün ayrıntılarını belgeleriyle kamuoyuyla paylaşacağız.

DİYARBAKIR ZİYARETİ

Bizim bugüne kadar yaptıklarımız bölgede AKP şöyle anlatıyor: Biz sorunu çözeceğiz ama şu CHP var ya CHP engel oluyor. Onlara yaptığımız bütün çalışmaları anlattım. "Demokrasi bir bütündür" dedim. "Doğuda da batıda da demokrasi olacak" dedim. Beraber konuşup anlattık. Ve onlar şunu gördüler: Sorunu çözmek istemeyen Adalet ve Kalkınma Partisi.

AYM’NİN BALYOZ KARARI

Birinci önemli nokta. Karar oy birliği ile alındı. İkincisi "Ankara’da hakimler" var dedirtti. Üçüncüsü AİHM’e gitmeden bu ülkenin yargıçları Türkiye’nin en temel sorunlarından birine çözüm getirdi. AYM hakimlerine şükranlarımı sunuyorum. Dava konusunda yıllar yılı çok şey söylendi "Haksızlık yapılıyor" dedik. "Deliller sahtedir" dedik. Biz bunları dedik onlar bize "Siz de Ergenekoncu siz de darbecisiniz" dediler. Oysa ki darbelerden en çok zararı biz gördük.

325 kişi yargılanıyordu… Ama gerçek şu ki 275 kişi darbe planı denilen toplantılara hiç katılmamıştı. Mahkumiyete gerekçe olan dijital verilerin hangi bilgisayarda üretildiğini kimse bilmiyor. Ama şu kesin ki bütün dijital veriler TSK bilgisayarında üretilmemiş.
Gölcük’te bir hard disk bulundu. Sa dediler.

"BİZ BUNU UNUTACAK MIYIZ?"

İnsanlar dışarı çıktılar bir sevinç dalgası kapladı topumu ama bunun arkasındaki hüznü görmemiz lazım. İnsanlar öldü, intihar etti hasta oldu. Biz bunu unutacak mıyız. Mahkeme bu kararı verdi diye geriye dönüp vicdanımızı sorgulamayacak mıyız. Adalet gelecekse adaletsizliğe yol açanların hesap vermesi gerekiyor. 15 Temmuz 2008’de Recep Tayyip Erdoğan Ergenekon ve Balyozla ilgili diyor ki, “Bir anlamda savcılık ise eve ben bu davaların savcısıyım” diyor.

Senin ne işin var savcılıkta. Sen yargıya müdahale ediyorsun. Yıl 2011, “İkide bir ana muhalefet lideri benim bazı davaların savcısı olduğumu söylüyor ben bunu hiçbir yerde kullanmadım.” Vallahi zaytungçular duymasın… Emin olun hayatımda bu kadar yalan söyleyen ikinci bir adamla karşılaşmadım ben. Sadece o konuşmadı..Bülent Arınç “Türkiye bağırsaklarını temizliyor. Allah o savcılardan razı olsun ki hiçbir tehdide boyun eğmeden incelemelerini yaptılar. Mahkeme de kararını verdi. Hükümet de siyasi olarak bunu arkasında durdu” diyor.

Haberin Devamı

Senin ne işin var savcılıkta. Sen yargıya müdahale ediyorsun. Yıl 2011, “İkide bir ana muhalefet lideri benim bazı davaların savcısı olduğumu söylüyor ben bunu hiçbir yerde kullanmadım.” Vallahi zaytungçular duymasın… Emin olun hayatımda bu kadar yalan söyleyen ikinci bir adamla karşılaşmadım ben. Sadece o konuşmadı..Bülent Arınç “Türkiye bağırsaklarını temizliyor. Allah o savcılardan razı olsun ki hiçbir tehdide boyun eğmeden incelemelerini yaptılar. Mahkeme de kararını verdi. Hükümet de siyasi olarak bunu arkasında durdu” diyor.

GÜNAH ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR

17 Aralık’tan sonra birden uyandılar. “Balyoz davasını alelacele hallettiler. Burada bir katakulli olduğu çok açık” diyor. E sen bu davaların savcılığını üstlenmedin mi. Vallahi inanamıyorum. Birkaç kez okudum bunu gerçekten Erdoğan mı söylemiş diye. Evet o söylemiş. Günah çıkarmaya çalışıyor.En son 22 Haziran’da İstanbul’da bir toplantıda zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyor: “onlardan teşekkür de beklemiyoruz ama bu ülkede hukuk mücadelesini kimlerin verdiğini bilsinler yeter diyor. E pes ya. Sen onlardan özür dileyeceksin özür. Önce sen bir özür dile adam gibi. Özür diler mi dilemez. Çünkü insan olanlar özür diler. Özür dilemek bir erdemdir. Onun için biz ona diktatör bozuntusu diyoruz. Biz bunula da yetinmiyoruz. O insanların itibarları iade edilmeli. O yüzden kanun teklifimizi hazırladık.

Haberin Devamı

"APOLETSİZ KENAN EVREN'SİN"

Bu karar üzerinden demokratlık çıkarıyor. Biz mahkum ettik diyor. Mahkumiyetleri tamamen göstermelik hiçbir zaman hapse girmeyecekler. Ama sen gerçekten demokratsan darbe hukukunu değiştireceksin. 12 Eylül’ün siyasi yönüyle yüzleşeceksin. Değiştiriyorsan eyvallah değiştirmiyorsan kusura bakma sen de apoletsiz Kenan Evren’sin. Sen 12 Eylül darbe hukukunun yarattığı adamsın. Ne yapması lazım çok basit. Yüzde 10 seçim barajının kaldırır mı? Kaldırmaz. YÖK’ü kaldır. Üniversitelere özerklik gelsin. kaldırır mı kaldıramaz.

Siyasi partiler kanununu demokratikleştir. Yapar mı yapmaz. Basının üzerindeki baskıyı kaldırabiliyor musun yapmaz. Kenan Evren ve arkadaşlarının bile aklına havuz medyası kurmak gelmemiştir. Şeytanın aklına gelmeyen bunların aklına geliyor. Özgürlük isteyen gençleri öldüren kim? Kenan evren idam ediyordu bu sokakta öldürüyor. Kenan Evren’in anayasasında bile izin alınmadan toplantı ve gösteri yapılabilir deniyordu. Bu izin almadan gösteri yapamazsın diyor. Kenan Evren’in bile gerisinde. Senin demokratlığın su götürür kimse kusura bakmasın.

CEMİL ÇİÇEK ADINI 'CEMİL BİAT' YAPSIN

Aradan tam 51 gün geçti hala komisyon kurulmuş değil. Şimdi Cemil Çiçek’e sormak zorunda değil miyim. Sen o koltukta nasıl oturuyorsun. Sen parlamentonun itibarını koruman gerekirken ayaklar altına almaya hakkın var mı? Sayın Cemil Çiçek soyadını değiştirsin Cemil Biat koysun mesela. Biz de anlayalım. Çık açık açık söyle ben TBMM Başkanı değilim ben Ak Parti grubunu temsil ediyorum de. Eğer bunlar olmazsa yolsuzlukları örtmenin sorumlularından biri de Cemil çiçek olacaktır. Bu ağır sorumluluk onun çocuklarına miras kalacaktır. AKP’de arada bir doğru söyleyen biri var, Bülent Arınç... 2 Haziran’da diyor ki “Bu hafta Ak partili üye isimler, de bildirilecektir. Eğer olmazsa kasıtlı bir gecikmeden söz edilebilir.” Cemil Çiçek’ten daha dürüst. Diğeri korkuyor.

Sen namuslu bir adamsan haram yemediysen neden korkuyorsun. Şimdi de cumhurbaşkanlığına soyunuyor beyefendi malı daha büyük götürmek için.

İSVİÇRE BANKALARINDA HESABIM YOK DİYEMİYOR


İsviçre'de hesabın olmadığını kanıtla, avukatın parası benden demiştim. Sandım ki bugünkü grup toplantısında 'Senin parana ihtiyacım yok' diyeceksin. Ama tık yok. Dut yemiş bülbül gibi. duymuyor bunları...

Torba kanun olmaz diyor bakanlar kurulu. İmza kim Başbakan Erdoğan… Tam torba. 60,70,100 kanunda değişiklik. Vatandaş nereden bilecek hangi kanun değişti. Araya bir madde sıkıştırıyorlar, bir düzenlemeler yapıyorlar. Herhangi bir kamu görevlisini alıyorsanız mesela, haklıyım diyor mahkemeye gidiyor. Kusurum yok diyor, mahkeme diyor ki görevine iade edilsin. Bunlar ne yapmak istiyor; 2 sene sürüyor mahkeme…

Benim haksız olduğumu düşünüyor, bu kanunlar haklıdır diyorsanız yurttaşlarıma saygı duyuyorum, AKP’ye oy versinler. Ama yetim hakkına saygı gösteriyorsanız yüzünüzü CHP’ye dönün. Bizi beğenmeyebilirsiniz, kızabilirsiniz ama bizim özgüvenimiz var. Diyarbakır’da nasıl sinirlenmişler bize, sabırla dinledik. Ama biz kul hakkı yemeyiz. 25 Aralık soruşturmasında başbakanlık müsteşarı aramıştı dosyayı kapat bana haber. Şimdi o talimatlara verenlere koruma zırhı getiriliyor.


Haberin Devamı