Siyaset Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü'nün 4. gününde
Paylaş
Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü'nün 4. gününde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto ettiği "Adalet Yürüyüşü"nün 4. gününe başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nün dördüncü gününde yürüyüşe başlamadan önce basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bizi tahrik etmek istiyorlar, kapılmayacağız" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu yol kenarında bayrak açan bir grubun yanından dönerken kayarak yere düştü. Yürüyüşte ise fenalaştı, kalp krizi geçirdi. Kalp krizi geçiren 65 yaşındaki Hasan Tatlı hastaneye götürüldü.

KILIÇDAROĞLU'NUN TEPELİK ALANDAN İNERKEN AYAĞI KAYDI


CHP lideri yürüyüş sırasında tepelik alanda bayrak açan vatandaşların yanına gitti. CHP lideri inişte ayağa kayınca korumalar müdahale etti.

İşte o anlar:





BABALAR GÜNÜ MESAJI


Konuşmasının başında bugünün babalar günü olduğunu hatırlatan CHP lideri “Biraz sonra yürüyüşümüze başlayacağız. Bugün aynı zamanda babalar günü. Bütün babaların babalar gününü yürekten kutluyorum. Şehit olarak toprağa verdiğimiz babaların çocuklarını gözlerinden öpüyorum. Gazilerimize selamlarımızı ve saygılarımızı gönderiyoruz. 4 gündür yürüyoruz. Sevgiyle yürüyüyoruz. Hiç ki dedi.

‘GELSİN KARAVANDA KALSIN’


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu “Neymiş yürüyormuyuz da akşam karavanda kalıyormuşuz. Vallahi benim karavanda altın klozet yok. Arzu ederse gelsin ben kendisini bir gün misafir edeceğim. Ben kendim toprakta kalacağım. Bir gece bir gece..” diye konuştu.


‘HER FİRAVUNUN BİR MUSA’SI VARDIR’


Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü “Bizi tahrik etmek istiyorlar. Tahriklere kapılmayacağız. Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar. Efendim hakim savcı çağrırmış… Biz bu ülkede darbecilerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz. 70’lerde 80’lerde 2017’lerde ne yaptılar hepsini çok iyi biliyoruz. Darbeciler tarihin kara sayfalarında, onlarla mücadele edenler de ak sayfalarında yer almıştır. ‘Bizim ülkemizde adalet var neden yürüyorsunuz’ diyemiyorlar. Bu sözlerin anlamı nedir; Acizlik ve zavallılık… 20 Temmuz darbecisine bir soru sormuştum. Her sözüme anında cevap veriyor ancak buna cevap vermedi. Basit ancak çok önemli bir soruydu. ‘Namus ve şeref kavramı sizin için ne hatırlatıyor, önemi nedir’ bir anlatın. Bu ana kadar bu soruma yanıt vermiş değil. Her firavunun bir Musası vardır bunu asla unutmasın…”

Dördüncü gün yürüyüşü Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından başladı.

BİR PARTİLİ HASTANEYE KALDIRILDI


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara'dan Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar arasında bulunan 69 yaşındaki Hasan Tatlı adlı vatandaş, 70 dakikalık yürüyüş sonrası verilen mola sırasında kalp krizi geçirdi.

Yolda ve hastanede birkaç kez kalbi duran Tatlı, acil serviste kalp masajı ile hayata döndürülerek yoğun bakımda tedaviye alındı.

Adalet Yürüyüşü'nün 4'üncü gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı kısa basın toplantısından sonra sabah 09.20'de yürüyüşe başlandı. Grup, yaklaşık 70 dakika yürüdükten sonra saat 10.30 sıralarında Kahramankazan"da Kurtboğazı sınırları içerisinde İğdir Mahallesi yol kavşağında mola verildi. Bu sırada 69 yaşındaki SGK emeklisi olan Hasan Tatlı adlı vatandaş, arkadaşlarının arasında otururken fenalalıp, geriye düştü. Bu sırada olay yerinde bulunan 112 ekibi ambulansında ilk müdahale yapıldıktan sonra Kahramankazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'ne kalıdırıldı. Yolda ve hastanede birkaç kez kalbi duran Hasan Tatlı, Acil Servis'te kalp masajı yapıldıktan sonra Yoğun Bakım ünitesine alınarak tedaviye alındı. Nüfusa kayıtlı yeri Kayseri olan ve Ankara'da oturan Hasan Tatlı'nın yoğun bakıma alındı. CHP Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir ile İstanbul Milletvekili Ali Şeker Tatlı'nın başından ayrılmadı. Tatlı, yoğun bakımdan alınarak ambulans ile Ankara'ya sevk edildi.


MİLLETVİKİLİ EMİR: KALBİ TAMAMEN DURMUŞ, 7-8 DEFA GERİ DÖNÜYOR


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Hasan Tatlı'nın Ankara'ya sevk edilmesinden sonra Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, "Hasta aniden kalp krizi geçiriyor, yere yığlıyor o sırada. Hemen arkadaşlar Kazan Devlet Hastanesi'ne intikal ettiriyor. Kalp krizi, enfaktrüs geçiriyor, kalbi tamamen durmuş durumda. Ama sonrasında doktorların müdahalesiyle 7-8 defa geri dönüyor. ve şu anda tıbbmı tedavisi devam etiyor.Kroner yoğun bakım gerektiren bir hastane için Ankara'daki daha büyük bir hastaneye sevk edildi Hayati tehlikesi son derece kritik. çünkü yaklaşık bir saat geri döndürme süreci oldukça kritik bir süredir ve umuyoruzki iyileşecek" dedi.

Haberin Devamı