Gündem KESK'ten gözaltı protestosu

KESK'ten gözaltı protestosu

Paylaş
KESK'ten gözaltı protestosu

KESK İzmir Şubeler Platformu, Ankara'da konfederasyon yöneticisi 58 kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan operasyonu protesto etti

Mesai saatinin bitiminden sonra Konak Meydanı’nda toplanan yaklaşık 300 KESK’li bir süre trafik sıkışıklığında kaldıktan sonra sloganlar eşliğinde AKP İzmir İl Başkanlığı’nın bulunduğu Çankaya’ya kadar yürüdü. Polis tarafından AKP İzmir İl Başkanlığı’nın bulunduğu binanın yakınına kurulan barikatın önünde kısa bir süre oturma eylemi yapan sendika üyeleri adına KESK İzmir Şubeler Platformu Sözcüsü Ramis Sağlam açıklama yaptı.

25 Haziran günü yapılan operasyonla gözaltına alınan KESK yöneticilerinin ortak yanının Kürt olmaları, emek ve demokrasiden yana olmaları olduğunu söyleyen Sağlam, "AKP yönetimine teslim olmayanlar, dayatmalara karşı onurunu savunanlar karanlık çağdaki gibi cadı avı ile cezalandırılmaktadır. AKP Hükümeti’nin kendisi gibi düşünmeyenlere karşı tahammülü olmadığı bir kez daha görülmüştür" dedi.

Gözaltına alınan kişilerin hepsinin KESK’in en gözde yöneticileri olduğunu belirten Sağlam, "Eğer KESK’li olmak suçsa biz suç işlemeye devam edeceğiz. KESK’in hedef olarak seçilmesinin, 58 arkadaşımızın yargılanmasının sebebi 4+4+4’e karşı çıkmamız, cemaat okullarına kaynak aktarılmasını engelleyen Eğitim-Sen’dir. Bu ülkede adalet yok ki partisi olsun,bakanlığı olsun" diye konuştu. Protestocular basın açıklamasının ardından olaysız olarak dağıldı.

Turan GÜLTEKİN/ İZMİR (DHA)