Candaş Tolga Işık Keşke MHP de iki kelam edebilseydi
HABERİ PAYLAŞ

Keşke MHP de iki kelam edebilseydi

Haberin Devamı

Aysel Tuğluk’un annesinin cenaze töreninde yaşananlar kendisine insan diyen herkes adına utanç vericiydi. Cenazeye saldırmak, ölmüş birine mezar yerini çok görmek nasıl hastalıklı bir ruh halidir, anlamak mümkün değil.



Olayın hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim dinimiz cenazeye saygısızlığı kabul etmez, hayatını kaybeden bir annedir.

Yapılan yanlıştır, adli süreç başlatılmıştır” dedi. Başbakan Binali Yıldırım “Asla kabul edilemez, gereği yapılacak” dedi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ “Lanetliyoruz” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu anında konuya müdahil olup, el koydu. Ana Muhalefet Partisi CHP’den Levent Gök, “Cenazede yaşananlar Türkiye’nin reddetmesi gereken bir manzara” dedi.



Velhasıl Aysel Tuğluk’un annesinin cenaze töreninde yaşananlar ne kadar utanç vericiyse, sonrasında bu insanlık dışı saldırıya karşı gerek ülkeyi yönetenlerin gerekse toplumun gösterdiği ortak tepki umut vericiydi.



Bir istisna hariç! MHP...

Koskoca MHP’den bir tek kişi çıkıp da vazgeçtim kınamayı-lanetlemeyi “Bu yanlıştır, günahtır, ayıptır” demedi, diyemedi...



MHP ki, Ahmet Türk cezaevine girdiğinde en üst perdeden bizzat Genel Başkan Devlet Bahçeli seviyesinde siyaseti susturup vicdanını konuşturabilmiş bir partiydi.

Bir cenaze töreninde, ölü bir insanın bedenine onlarca yakının gözü önünde saldırılırken “Bunun ne HDP ile ne de Aysel Tuğluk ile alakası var, insan olmakla var” deyip kınamak herkesten önce Devlet Bahçeli’ye yakışırdı. Keşke yapabilseydi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder