Gündem KESK Genel Başkanı gözaltında

KESK Genel Başkanı gözaltında

Paylaş
KESK Genel Başkanı gözaltında

PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 71 kişi gözaltına alındı

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla KESK ve bağlı sendikaların çok sayıda yöneticisi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Soruşturma kapsamında Ankara, Eskişehir, Aydın, Hakkari, Adana ve İzmir'in de arasında bulunduğu değişik illerde arama yapıldı.

Arama yapılan yerler arasında KESK Genel Merkezi ile Eğitim Sen Genel Merkezi de yer aldı.. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerinin, sabah 06.00 sıralarında Eğitim Sen Genel Merkezi'ne giderek, arama yapmaya başladı.

Eğitim Sen Genel Merkezi'nde bazı üyelerin odasında yapılan arama saat 14.00 sıralarında sona erdi. Bazı belgeleri inceleyip, bilgisayarların imajını kopyalayan polis, genel merkezden ayrıldı. Bu sırada sendika üyeleri, alkış ve sloganlarla polisi protesto etti.

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, aramanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, polisin arama sırasındaki tutumunu eleştirerek, ''İçerideki çalışmalar sırasında savcılığın ilgili yazısını büyük bir keyfiyetle aşma çabası içine girdiler'' iddiasında bulundu. Polisin kendi odasına da girmek istediğini öne süren Yıldız, ancak buna izin vermediklerini söyledi.

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Yıldız, sendikalarının Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Merkez Kadın Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, Mali Sekreteri Abdullah Karahan'ın da aralarında olduğu yaklaşık 70 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğunu söyledi. Öte yandan, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da sendikaya gelerek yetkililerle bir süre görüştü.

LAMİ ÖZGEN GÖZALTINA ALINDI

Hakkında gözaltı kararı bulunan KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek'in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla hakkında gözaltı kararı bulunan Özgen, Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmekte iken, Silvan ilçesi girişinde gözaltına alındı.

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi'nde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saat 05.30'da arama yaptı. Yaklaşık 1 saat süren aramaların ardından Şube Başkanı Kasım Birtek'in de aralarında bulunduğu 4 Eğitim Sen üyesi gözaltına alındı. Ayrıca, Tüm Bel-Sen üyesi olan ve aynı zamanda KESK Meclis üyesi Ayten Tekeş'in de sabaha karşı evinde yapılan arama sonucunda gözaltına alındı.

GÖZALTILARI YÜRÜYÜŞLE PROTESTO ETTİLER

Terör örgütü PKK’nın gizli şehir yapılanması KCK’ya yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve bağlı sendikaların yöneticileri için Adana’da yürüyüş düzenlendi. 5 Ocak Meydanı’nda toplanan yaklaşık 100 kişi AK Parti aleyhine slogan atarak 500 metre mesafede bulunan İnönü Parkı’na kadar yürüdü. Zaman zaman vatandaşların da alkışlarla destek verdiği eylem nedeniyle trafik kısa süreli durdu. İnönü Parkı’nda grup adına açıklama yapan KESK Adana Dönem Sözcüsü Sinan Tunç, "AKP, sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi veren herkesi gözaltına almaya, tutuklamaya adeta karar vermiş durumdadır. Son demokratikleşme söylemlerinin arttığı, yeni anayasa tartışmalarının yapıldığı, yargı paketlerinin hazırlandığı bir dönemde gerçekleşmiş olması dikkat çekicidir. İnsanca bir yaşam ve demokratik bir ülke isteyen herkes hedef tahtasındadır" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

İZMİR

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında Ahmet Koçyiğit ile Abdulkadir Baydur'u gözaltına aldı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, ilk olarak Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın Yenikent Mahallesi'ndeki evinde arama yaptı. Aramanın ardından polis otosuna bindirilen Şanlı, polislerle İstiklal Mahallesi Demirciler Sokak Verem Savaş İş Hanı'ndaki Eğitim Sen Şube binasına geldi. Polisler, Eğitim Sen Şubesi'ndeki aramalarını sürdürüyor.

VAN

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah erken saatlerde öğretmen olduğu belirtilen M.K'nin kent merkezindeki evine operasyon düzenledi.Operasyonda gözaltına alınan M.K'nin, işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

ANTALYA

KESK Ankara şube sekreteri Erdal Turan, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, tatil yapmak üzere geldiği Antalya'da öğretmenevinde gözaltına alındı.

HAKKARİ

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla Hakkari'de, KESK Şubeler Platformu binası ile Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Genel Başkanı Lokman Özdemir ve Yapı-Yol Sen Hakkari Temsilcisi İlhan Akbaş'ın evinde arama yapıldı. Aramalarda, bilgisayar harddiskleri ile bazı doküman ve belgelere el konuldu.

ADIYAMAN

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, ilk olarak eski Eğitim-Sen Şube Başkanı Bekir Gürbüz ve Örgütlenme Sekreteri Erdal Yılmaz'ın evinde arama yaptı.

SİİRT

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla KCK soruşturması kapsamında Siirt'te İnsan Hakları Derneği (İHD) ile Eğitim-Sen şubelerinde arama yapıldı. Eğitim-Sen üyesi Ş.K'nın gözaltına alındığı operasyonda, İHD ve Eğitim-Sen şubelerindeki bazı doküman ve belgelere el konuldu.

ADANA

KCK'ya yönelik operasyonda, KESK'e bağlı Haber- Sen Şube Sekreteri Yusuf Kösele gözaltına alındı.

Haberin Devamı