Gündem KESK: Dimdik ayakta olmayı sürdüreceğiz

KESK: Dimdik ayakta olmayı sürdüreceğiz

Paylaş
KESK: Dimdik ayakta olmayı sürdüreceğiz

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, "KESK'i bitirmeye çalışanlara inat, dimdik ayakta olmayı sürdüreceğiz" dedi.

İsmail Hakkı Tombul, adliye önünde yaptığı açıklamada, "neredeyse her güne, ’Bugün acaba neresi basılacak, kimler gözaltına alınacak, kimler tutuklanacak’ kaygısıyla başladıklarını" savundu.

Haberin Devamı

"Emek ve demokrasi güçlerinin boğulmaya çalışıldığını" kaydeden Tombul, "AKP, kendisi gibi düşünmeyen Kürtlerin siyaset yapmasına tahammül edemediği gibi sendikacılık yapmasına da tahammül edemiyor" diye konuştu.

Üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmekle görevli her sendikanın yapması gereken faaliyetlerin sorgulama konusu haline getirildiğini ileri süren Tombul, "haklı mücadelelerini yıpratmak ve kamuoyunun kafasında soru işaretleri oluşturulmak amacıyla yapılan gözaltı ve tutuklama furyasının sürdüğünü" ifade etti.

Gözaltına alınan KESK’lilerin serbest bırakılmasını isteyen Tombul, "KESK’i bitirmeye çalışanlara inat, dimdik ayakta olmayı sürdüreceklerini" söyledi.
DİSK Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko da "muhalefetin teslim alınmak istendiğini" ifade ederek, "KESK’i teslim alamayacaksınız" dedi.

Haberin Devamı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Mehmet Zencir de soruşturmayla yalnızca gözaltına alınanların değil, KESK’in mücadelesini destekleyen bütün sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin de sorgulama konusu edildiğini ifade etti.

-Adliye önündeki bekleyiş sürüyor-

KESK yöneticilerinin terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınmasını protesto için toplanan grubun adliye önündeki bekleyişi de sürüyor.
Çoğunluğunu KESK’lilerin oluşturduğu grup, "Susmayacağız, direneceğiz" yazılı pankart açarken, "KESK’e dokunma" dövizleri taşıyor; alkış, ıslık ve sloganlarla gözaltıları protesto ediyor.

Bazı CHP, BDP, ÖDP ve EMEP üyeleri de gruba destek veriyor.

Gözaltına alınan KESK’lilerden adliyeye sevk edilenlerin sorgusu da devam ediyor.