Gündem Kesik bacak cinayetinde şok savunma

Kesik bacak cinayetinde şok savunma

Paylaş
Kesik bacak cinayetinde şok savunma

Bursa'da konsomatris sevgilisi Sevgi Taşkın'ı öldürüp cesedini parçalara ayırdıktan sonra, bacaklarını çöp konteynerine attığı iddiasıyla, yargılanan Bülent Kocaman polisleri suçladı

Merkez Nilüfer İlçesi’nde geçen Temmuz ayında belediye ekiplerince çöp konteynırının içinde dizkapağı hizasından düzgün olarak kesilmiş tırnakları ojeli bir kadına ait iki bacak bulundu.

Polis, dört ay sonra ayak numarası 39 olan bacakların, ailesinin haber alamaması sonucu yaptığı başvuru sonucu eşinden ayrı yaşayan 1 çocuk annesi Sevgi Taşkın olduğunu belirledi.

Soruşturmayı genişleten polis, Sevgi Taşkın’ın, eşinden ayrı yaşayan 1 çocuk babası Bülent Kocaman’a ait müzikolde çalıştığını bu kişiyle birlikte yaşadığını ortaya çıkardı.

Kocaman’ın evine baskın düzenleyip burada inceleme yapan polis, Bülent Kocaman ile babası Ali Ekber ve kardeşi Barış Kocaman’ı gözaltına aldı. Cinayet şüphelisi olarak adliyeye çıkartılan Bülent Kocaman tutuklanırken, babası ve kardeşi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

İLK DURUŞMAYA GETİRİLEMEDİ

Hakkında 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan ve geçen ay yapılan ilk duruşmaya, sevk edildiği Balıkesir’deki cezaevinden, araç yokluğu nedeniyle getirilemeyen Bülent Kocaman’ın yargılanmasına devam edildi.

Bülent Kocaman’ın hazır bulunduğu duruşmaya, öldürülen genç kadının babasından boşanan annesi Neriman Birge ve ablası Sevim Taşkın da geldi.

Mahkemede savunmasını yazılı olarak veren Bülent Kocaman, birlikte yaşadığı yanında çalışan Sevgi Taşkın ile sık sık tartıştıklarını, olay günü ise bakıcı yanında kalan kızına doğum günü yapmak için evden ayrıldığını söyledi.

Sevgi Taşkın’ın bir süre sonra kendisine cep telefonu ile, ’Artık birlikte olmayacağız. Kendine iyi bak’, kızının bakıcısına ise ’Ben Erdek’e gidiyorum’ yazılı mesaj geçtiğini belirten Kocaman, "O tarihten sonra kendisine ulaşamadım. Bir gün yolda yürürken polisler beni araca bindirdi.

Gözlerimi bağlayıp ellerimi arkadan kelepçelediler. Cesedi nereye gömdüğümü sorup rastgele, acımasızca vuruyorlardı. Korkudan cinayeti kabul ettim. Savcıya da adliye çıkışında beni tekrar döverler endişesiyle gerçeği söylemedim" diye konuştu.

Mahkeme eksik evrakların beklenmesi, tanıkların dinlenmesi için Haziran ayına ertelenirken, sanığın tutukluluk durumunun devamına karar verildi.

Nail KAHRAMAN/DHA