Gündem Kerbela şehitleri anıldı

Kerbela şehitleri anıldı

Paylaş
Kerbela şehitleri anıldı

Kerbela şehitleri anıldı

Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ile ailesinin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edilmelerinin 1370'inci yıl dönünmünde Halkalı Zeynebiye Mahallesi'nde anma töreni düzenlendi. Törene CHP Lideri Deniz Baykal, MHP Milletvekili Meral Akşener, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gibi isimler katıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz yaptığı konuşmada hükümetin yürüttüğü açılımlara verdikleri desteğe dikkat çekti. Özgündüz, Hz. Hüseyin beraberindekilerin şehit edilmesini gözyaşları içinde anlattı. Özgündüz ile birlikte alandaki vatandaşlar da gözyaşlarını Hz. Hüseyin için akıttı.

Matem töreninde, konuşmaların ardından 'Hür ve onurlu duruşun adı Zeynep" adlı tiyatro oyunu sergilendi. Binlerce Caferi, Kerbela olayının canlandırıldığı tiyatroyu gözyaşları içinde izledi. Uzun süren tiyatronun ardından Caferiler, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kızılay'a kan bağışında bulundu.