Gündem Kepenkler yine kapalı

Kepenkler yine kapalı

Paylaş
Kepenkler yine kapalı

Van kent merkezi, Hakkari'nin Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde nöbetçi fırın ve eczaneler dışında bugün kepenkler açılmadı

Van kent merkezinin büyük bölümünde, Hakkari'nin Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde ise nöbetçi fırın ve eczaneler dışında bugün kepenkler açılmadı. Şemdinli DTP İlçe Başkanı Emrullah Öztürk, gece yapılan baskınlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Haberin Devamı

Şemdinli İlçesi'nde 3 gün aradan sonra dün kepenkler açılmış ve hayat normale dönmüştü. Bugün yine ilçede kepenkler açılmazken, Çukurca İlçesi'nde de dün akşam saatlerinde çıkan olayların ardından bugün ilçe merkezinde kepenkler açılmadı. Şemdinli DTP İlçe Başkanı Emrullah Öztürk, gece eş zamanlı evlere yapılan baskınları protesto amaçlı kepenklerin bugün kapalı olduğunu belirtti. Öztürk, gece ilçe merkezi ile Altınsu Köyü'ne yapılan operasyonlarda aralarında çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Van'da ise DTP'nin bugün yapacağı 'Barış ve Demokrasi Yürüyüşü' nedeniyle sabah saatlerinde kepenklerin büyük bölümü açılmadı. DTP bölge milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımı ile gerçekleşecek olan yürüyüş öğlen saatlerinde başlayacak.

DHA

Haberin Devamı