Advertorial Kentsel dönüşümde Biva Mimarlık imzası
Sponsorlu

Kentsel dönüşümde Biva Mimarlık imzası


Paylaş
Kentsel dönüşümde Biva Mimarlık imzası

İzmir'de kentsel dönüşümün önemini ilk fark eden firmaların başında gelen Biva Mimarlık A. Ş., birbirinden başarılı projeleri, kendi bünyesindeki 350 kişilik dinamik ekibi, onlarca araç ve makine parkuruyla  güvenli hale getirdiği yapılarla dikkat çekiyor

Biva Mimarlık'ın Karşıyaka'da başlattığı kentsel dönüşüm atağı büyük bir hızla devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Vahap Yılmaz, çekirdekten yetişme bir inşaatçı. Müteahhit olan babasın yanında inşaatlarda dolaşarak mesleğe adım atan ve üniversite eğitimini de mimarlık üzerine gerçekleştiren Vahap Yılmaz, Birim Yılmaz ile birlikte 1998 yılında 20 metrekarelik bir dükkânla iş hayatına atıldık. İlk ofisimizin duvar kâğıtlarını birlikte kapladık. Kooperatiflerin kontrol mühendisliği ve küçük dekorasyon işleri yaparak yolumuza devam ettik. Kaliteli işçiliği ve zamanında yaptığımız iş teslimleri kulaktan kulağa yayıldı ve bizim için reklam oldu. BİVA Mimarlık A.Ş. Türkiye çapında zincir mağazalar, süpermarketler ve banka şubelerinin yenilenmesi ile işlerini büyüttü.





Uzman bir ekip

1998-2012 yılları arasında Karşıyaka ve çevresinde onlarca kaliteli ve güvenli projeye imza attık. Yaptığımız projelerimizin arkasında durduk. 2012 yılında çıkan Kentsel Dönüşüm Kanunu ile yaptığımız projeler daha çok ses getirmeye başladığını belirten Vahap Yılmaz, o günleri şöyle anlattı: "Aslında neredeyse 15 yıllık firma olarak o tarihlerde kendimizi ispatlamıştık. Ama insanlar yaptığımız projeleri evine, işine giderken görmeye başlayınca daha fazla tanınır olduk. Şirketimizin Başkan Yardımcısı Birim Yılmaz’ın Hukuka ilgisi, Vizyonu, mükemmeliyetçi yapısı, teknik becerimiz ve mimari bakış açımız ile birleşince BİVA Mimarlık A.Ş. Kentsel Dönüşüm işine girmiş oldu. Daha sonra uygulamaya başladık ve yaptıkça tecrübelendik. En büyük avantajlarımızdan biri de her işi kendi içimizde yapabilecek bir ekibe sahip olmamız. Aldığımız binanın; karot testini, zemin etüdünü, yıkımını ve inşasını da yapacak tecrübeli ekibe sahibiz. Şu anda 20 ayrı şantiyede çalışmalarımız sürüyor."

Önce can güvenliği

Biva Mimarlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birim Yılmaz da kentsel dönüşümün İzmir'i kurtaracak bir yol olduğunu söyledi. Şu anda yerinde yenileme yapıldığına dikkat çeken Yılmaz, "Aslında biz de ada bazında kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz. Yerinde dönüşüm kötünün iyisi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan depremden sonra büroya telefon yağdı, herkes 'bizim evi de dönüştürün' dedi. Maalesef insanlar İzmir'de tabutlarının içinde yaşıyor. Karot numulerinin sonuçları içler acısı. Bu binaların içinde yaşanmaz. İlk önce bir can güvenliğini sağlamamız lazım. Ada bazında dönüşüm yapamıyorsak kollarımızı bağlayıp bekleyelim mi? Biz eski, yıkılma ihtimali olan ekonomik ömrünü tamamlamış konutları daha güvenli ve yaşanabilir mekanlara çeviriyoruz. İnsanlar deprem olduğunda bizim yaptığımız binalarda ayaklarını uzatıp arkalarına yaslanıp bekliyor" dedi.




Bu uyarılara dikkat

Birim Yılmaz, kentsel dönüşüm konusunda izlenecek yol konusunda da şu uyarılarda bulundu: "İnsanlarımız önce bilinçli olsun. Oturdukları evin güncel mimari projesini ve imar durumunu belediyeden öğrensinler. Bunu müteahhitlere bırakmasınlar. Herkesin etrafında bir mimar, mühendis var. Evinizin kentsel dönüşüm projesinde değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini, sonrasını ve getirisini 5 dakikada öğrenemezsiniz.
Binanın durumuyla ilgili araştırmaları yaptıktan sonra kentsel dönüşümü en ucuza yapana değil, en iyi ve kaliteli yapana verin. Evinizi teslim edeceğiniz inşaat firmalarının, Vergi, SGK borçlarının olup olmadığını ve bankalar nezdindeki kredibilitesini mutlaka araştırın. Teminat mektuplarına, finansal varlıklarına, çalışan sayılarına, sgk prim borcu olup olmadığına kadar soruşturun dürüst ve güçlü firmalara evinizi teslim edin.

Net Süpürülebilir alan önemli

Projeleri karşılaştırırken "süpürülebilir net alan" üzerinden karşılaştırma yapılmalıdır. Binanın görselliğinin dışında zemin iyileştirme çalışmasına çok dikkat edilmeli. Yani sadece muslukların, kombilerin, klimaların markasına bakılmamalı, Öncelik can güvenliğiniz olmalı. Kentsel dönüşüm İzmir için bir kurtuluş, bunu kanunun ve uygulamasının iyi değerlendirilmesi lazım."