Dünya Kendisini tanrı ilan etti, idam edildi!

Kendisini tanrı ilan etti, idam edildi!

Paylaş
Kendisini tanrı ilan etti, idam edildi!

İran'da kendisini tanrı ilan eden ve müritleri bulunan bir kişi idam edildi

Yarı resmi Fars Haber Ajansı, kimliğini Abdul Reza Garabat olarak açıkladığı kişinin kendisini "Allah" olarak tanımlayıp Şiilerin 12. İmamı olan Hz. Mehdi ile irtibat içinde olduğunu iddia ettiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Ajans, "dinden çıkma ve fesat yapmaya teşvik etme" suçlamalarıyla yargılanan şahsın idama mahkûm olduğunu ve geçen çarşamba asılarak infaz edildiğini bildirdi.

Haberde, söz konusu şahsın kedisini tanrı ve insanların yaratıcısı olarak tanıtıp, başta ülkenin güneybatısındaki Huzistan eyaletindeki Arap kökenli insanlar olmak üzere, halkı kandırarak çeşitli bahanelerle etrafında toplayabildiği kaydedildi.

Sahte tanrının özellikle gençler arasında önemli ölçüde müridi olduğu ifade edildi. Mashreghnews adlı hükümete yakın bir haber sitesi, sahte tanrı için idam edilmeden önce müritlerince yapılan doğum günü kutlamaları görüntülerini yayınlayarak, şahsın bazı Basra Körfezi ülkeleri arasında da etkili olduğunu ve önemli ölçüde başarı elde ettiğini belirtti. Mashreghnews, şahsı Seyit Ali Garabat olarak tanıttı.

Haberin Devamı