Mehmet Coşkundeniz Kendini beğenmiş sevgiliyi anlamanın yolları
HABERİ PAYLAŞ

Kendini beğenmiş sevgiliyi anlamanın yolları

Haberin Devamı

Başlangıçta harika görünen, özgüveni tam olan, seninle sürekli ilgilenen sevgilin son dönemlerde umursamaz bir hale mi geldi? Konuşmalarınızda sürekli ‘Ben’ mi diyor? Öyleyse ‘kendini beğenmiş’ biriyle karşı karşıyasın demektir. Kendini beğenmiş birinden iyi hayat arkadaşı olmaz. Kendini beğenmişler nasıl davranır?

1- DİNLEMEZLER: Her şeyi bildiğine hatta en iyisini bildiğine inandığı için kimseye ihtiyaç duymaz. Yani sana da fikrini sormaz. Sadece kendi fikrinin onaylanmasını bekler.

2 - EMPATİ KURMAZLAR: Başkalarının ne hissettiğini anlama yeteneği gelişmemiştir. Benmerkezci düşünür. Aldığı kararlar seni de etkileyecektir ama bunun önemi yoktur.

3 - EN BÜYÜK BENİM: Başarılarını, yeteneklerini abartır. Kendini farklı ve özel biri olarak algılar. Kendisini her şeyden çok sever. Başarı ve güç için önüne geçilmez istek duyar. Bu yolda seni harcamaktan çekinmez. Engel olacağını düşünürse seni terk eder.

4 - ELEŞTİRİYE AÇIK DEĞİLDİR: Her türlü eleştiriye kapalıdır. Kendisini eleştirenleri düşman kabul eder. Bu eleştirinin hesabı günü gelince sorulmak üzere bir kenara kaydedilir. Bu sevgilisi olsa bile fark etmez.

5 - ÇIKARCIDIR: Seninle sevgili olmasının bir nedeni olabilir. Bir ortama girmek, statüsünü yükseltmek ya da “Ne kadar güzel, ne kadar yakışıklı sevgilim var” dedirtmek. Çıkarını elde ettiği zaman sana sırtını döner.

6 - DEĞER VERMEZ: Başkalarını küçük görür değer vermez. Buna sen de dahilsin. Yeteneğin, kişiliğin, bilgin, birikimin, eğitimin onun gözünde hiç önemli değildir. Sen onun için küçücük bir noktadan farksızsındır.

7 - İLTİFAT İSTER: Yaptıklarının abartılı bir şekilde onaylanmasını, tebrik edilmesini ister. Hatta bunun için seni zorlar. Örneğin sana hediye aldığında bunu gözüne sokar. Defalarca teşekkür etsen bile yeterli görmez.

8 - HERKESİ HAYRANI SANIR: Sen onun sevgilisisindir ama o seni kendisinin hayranı sanır. Ama sen onun için hayran seviyesine düştüğün andan itibaren seni zavallı olarak görür. Kendisi ilahtır, sense zavallı bir kul.

9 - AŞIRI KISKANÇTIR: Aşırı kıskançtır. Kendinden daha başarılı birini görmeye tahammül edemez. İlişkisinde de kıskançlığını abartılı şekilde ortaya koyar. Bir de kendisinin kıskanıldığına çok inanır. Öyle ya, ondan daha mükemmel biri yoktur, öyleyse kıskanılmak da en çok onun hakkıdır!

10 - KİMSEDEN FİKİR ALMAZ: Sen kimsin ki ona yardım edebilesin? Her şeyin en iyisini bildiğini sandığı için senin fikirlerin önemsizdir. Ayrıca senin fikrin doğru olsa bile bunu uygulamaz. Çünkü o zaman zayıf olduğu ortaya çıkacaktır ve senin gözünde değerinin düşeceğini düşünecektir.

11- DENGESİZDİR: Bir gün yaptığı, diğerini tutmayabilir ama bunun önemi yoktur. Dengesiz davranışlarıyla seni allak bullak edebilir. Bunu ona söylediğinde de inkar edecektir. Zaten seninle birlikte olarak sana lütufta bulunmaktadır. Daha ne istiyorsun ki?

12 - YALANCIDIR: Kendini beğenmiş tavrını korumak için yalan söylemekten çekinmez. Senin ona adeta tapmanı ister. Yapmadığı şeyleri yaptığını iddia eder. Hayatında bir kez bile ata binmemiştir ama en iyi binici olduğunu söyler. Yalanı ortaya çıktığında da “Hayır öyle demedim, uyduruyorsun” diyerek suçu sana atar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder