Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Kendi yağınızın mucizesini deneyin
HABERİ PAYLAŞ

Kendi yağınızın mucizesini deneyin

Haberin Devamı

Plastik cerrahi artık pek çok uygulamada kişinin kendi yağ hücrelerini kullanarak harikalar yaratıyor.

PEKİ YAĞ ENJEKSİYONU NEDİR?

Yağ enjeksiyonu vücudun yağ fazlalığı olan yerlerinden alınan yağların ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılma işlemidir. İlerleyen tıp teknolojisi bize yağ dokumuzdaki kök hücreleri ile vücuttaki bazı sorunları çözebileceğimizi gösterdi. 2000’li yılların başında yağ dokusunun kök hücre zenginliği açısından kemik iliğinden bile yoğun olduğunu fark ettik. Bu da bize kendi yağ dokumuzun iyileştirici ve onarıcı özelliği olduğunu ve bunun tedavi amaçlı kullanılabileceğini göstermiş oldu

NEDEN YAĞ ENJEKSİYONLARINI KİŞİNİN KENDİ KÖK HÜCRELERİ İLE ZENGİNLEŞTİRME İHTİYACI DUYUYORUZ?

Kişinin kendisine ait kök hücreler risk içermez ve iyileştirici özelliğe sahiptir. Kök hücreler ile zenginleştirilmiş yağ enjeksiyonlarını farklı biçimlerde kullanabiliyoruz. Doku kaybının olduğu, yaşlanmanın belirginleştiği yüz, boyun, dekolte ve eller gibi sarkma alanlarında yağ dokusunu destekleyici bir tedavidir. Ayrıca dokularda farklı nedenlerde oluşmuş deformasyonun iyileşmesini bu yolla sağlayabiliyoruz. Mesela bir kaza sonucu oluşan çökük alanların doğal haline kavuşmasını da bu enjeksiyonlar ile gidermek mümkün.

Kendi yağınızın mucizesini deneyin

CERRAHİ UYGULAMALARDA YAĞ ENJEKSİYONLARI NASIL KULLANILIR?

Özellikle kalça büyütme (popo estetiği) ameliyatlarında yağ enjeksiyonlarını yoğunluklu olarak kullanıyoruz. Brezilya tarzı kalça ya da popo büyütme olarak söylenen Butt Lift uygulamalarında yağ enjeksiyonlarını tercih ediyoruz. Hastanın karın ve bacak bölgesinden alınan yağlar buralarda değerlendiriliyor. Bu sayede bel oyuntusu belirginleştirilerek kalça dikleşiyor ve estetik bir siluet elde ediliyor. Bunun yanında karın, bacak ve farklı bölgelerdeki sarkma ve şekil bozuklukları için yağ enjeksiyonları tercih ettiğimiz bir uygulama.

YÜZ BÖLGESİNDE YAĞ ENJEKSİYONLARINI NERELERDE KULLANIYORUZ?

Yağ enjeksiyonları sıklıkla yüz bölgesinde gençleştirme ve sarkma karşıtı tedavi amacıyla kullanılır. Sarkan yanak hacmimizi, çökmüş orta yüzümüzü yukarı doğru kaldırmak yağ enjeksiyonları ile etkili bir yöntemdir. Aynı zamanda yağ enjeksiyonlarının içindeki kök hücreler de kullanıldıkları yerlerde cilt kalitemizi arttırmaktadır.

CERRAHİ UYGULAMALARDA VÜCUTTA BAŞKA HANGİ BÖLGELERDE KULLANILIR?

Meme büyütme ameliyatlarında kök hücreden zenginleştirilmiş yağ uygulamasını sıklıkla tercih ediyoruz. Bunu silikon implantlara alternatif olarak kullanırken bazen de destek amaçlı yağ enjeksiyonlarını tercih ediyoruz. Meme dikleştirme ameliyatlarında yine daha doğal ve belirgin bir meme elde etmek için kök hücreden zengin yağ enjeksiyonları da kullanabilir. Böylece daha doğal ve estetik sonuçlar elde ediyoruz.

Kendi yağınızın mucizesini deneyin

PEKİ BU UYGULAMALARDA KULLANILAN YAĞLARIN BİR ÖMRÜ VAR MI?

Yağ hücrelerimiz enjeksiyon yapıldıktan sonra ilk yıl belli bir oranda erimektedir. Ancak %60-80 oranında kalıcılığı gözlenmektedir. Kişinin yapısal özellikleri nedeniyle bu süre değişiklik gösterebilir. Uygulama sonrasında yağ hücrelerinin ömrünü yapılan kontroller ile takip edip gerekli hallerde tekrarlayabiliyoruz.

YAĞ ENJEKSİYONU İLE VÜCUTTA FARKLI BÖLGELERDE YENİLEME VE ŞEKİLLENDİRME İŞLEMLERİ YAPILIYOR. PEKİ DOLGU İLE ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Kök hücreden zengin yağ enjeksiyonları aynı zamanda hacim verici, destekleyici ve iyileştiricidir. Yağ enjeksiyonunda hastanın kendi yağlarını alıp kök hücre ile zenginleştirip kullanıyoruz. Dolgu uygulamaları ise laboratuvar ortamında üretilmiş insan kolajeninden oluşmaktadır. Yağ uygulamaları daha doğaldır. Ayrıca kişinin kendi vücudundan alınan yağlardan yapıldığı için alerjik reaksiyon riski olmadan güvenle kullanılabilmektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder