Candaş Tolga Işık 'Kendi işimizi kendimiz görüyoruz'
HABERİ PAYLAŞ

'Kendi işimizi kendimiz görüyoruz'

Haberin Devamı

Üst üste gelen kamuoyu araştırmaları da gösteriyor ki vatandaşın -AK Parti’ye oy vermeyenler de dahil olmak üzere- hükümeti en çok takdir ettiği konu terörle mücadele.



FETÖ’nün devlet içindeki yapılanmasının büyük ölçüde beli kırıldı. IŞİD 10 aydır Türkiye’de kayda değer bir eylem yapamıyor. PKK terörü genelde yaz aylarında hortlardı.

Bu yaz PKK’nın geçmişe nazaran en az eylem yapabildiği yazlardan biri oldu.



2 gündür Ankara’dayım. İçişleri Bakanlığı’nın kıdemli ve etkili isimlerinden biri şöyle yanıtladı bu soruyu: “Çünkü kendi işimizi kendimiz görüyoruz artık. İşimizin başındayız.

Başkasından aldığımız bilgiyle/istihbaratla değil, kendi ulaştığımız veriyle hareket ediyoruz. Bir de tabii ki şunu unutmayalım sınır güvenliği ve Türk Malı İHA’ların (İnsansız Hava Aracı) performansı da bunda çok etkili oldu.”



“Kendi işimizi kendimiz görüyoruz artık” cümlesi çok önemli! Geçmişte Amerikalıların istihbaratıyla, FETÖ kadrolarının inisiyatifiyle yürüyen terörle mücadele bugün kendi Milli İstihbarat Teşkilatı’mız ve devletindenmilletinden başkasına eyvallahı olamayan güvenlik güçlerimiz tarafından yapılıyor.

Amerikan büyükelçisinin giderayak ima ettiği “FETÖ'yle temasımızı kurcalarsanız IŞİD’i yine üzerinize salarız” tehdidini yazmıştım önceki gün. Bunu okuyan üst düzey bir emniyet görevlisi aradı.

Bakın ne söyledi: “Amerika IŞİD’e eylem yaptıramaz mı? Yaptırabilir. Ama bir kere yaptırır, iki kere yaptırır, üçüncüyü yaptıramaz. Ortaya çıkarırız. Gereğini de yaparız. Tıpkı Amerikan konsolosluğunda çalışan şahsa yaptığımız gibi...”



Bütün bunların yanında savunma sanayiinde Türkiye’yi dünyaya kafa tutma noktasına getiren yerli malı İHA etkisini de unutmamak gerek.

Baykar’ın ürettiği yeni nesil SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve İHA’ların bugün gerek sınır güvenliği gerekse terörle mücadeledeki başarıda çok büyük role sahip.




Türkiye bugün aynı anda 4 terör örgütüyle birlikte mücadele ediyor.

Dışarıdan ve içeriden desteklenen karşımızdaki bu terör koalisyonuna karşı elde ettiğimiz başarının arkasında “Kanımızın son damlasına kadar işimizin başındayız” diyen vatan evlatlarından başka kimse yok.

Tabii burada bir hakkı da teslim edelim.

Ankara’da rastladığım içişlerinden 30 yılı geride bırakan önemli bir ismin şu cümlesi sanırım her şeyi özetliyor: “Terörle mücadelede cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve içişleri bakanlığının bu denli kararlı ve uyum içinde olduğu bir dönem daha olmamıştı.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder